Pallovalojen paluu

Syksyn aikaisin hiipivät hämärät illat vaativat pehmoisia valonlähteitä joka nurkkaan. Pehmeät valot ovat yhtä tärkeitä, kuin pehmeät tyynyt ja viltit, joihin käpertyä. Ne tuovat yhtä lailla kotoisaa fiilistä.

IMG_2676.jpg

Kierrän joka ilta olohuoneen, keittiön ja portaat lävitse sytyttäen kynttilöitä joka paikkaan erilaisiin lyhtyihin ja tuikkukippoihin. Myös sisustustakka napsautetaan päälle ja nautitaan liekkien lepatuksesta. Valaisimissa suosin himmentimiä, niillä saa luotua juuri sellaisen tunnelman, kun kulloinkin tarvitsee.

IMG_2684.jpg

Olkkarin sohvannurkassa olevassa valaisimessa ei himmennintä ole ja sen valo on tuntunut iltaisin liian kirkkaalta. Mitä hämyisempää, sitä parempi. Meillähän ei saa laittaa kattovaloa päälle kuin äärimmäisissä kriisiolosuhteissa, kuten korviksen takaosan metsästys maton uumenista tai koiran kynsien leikkaus.

IMG_2675.jpg

Olkkarin nurkkaus vaati pehmeämpää valoa, niinpä heivastin valaisimen toisaalle, ruuvasin koukun kattoon ja ripustin siihen ulkoa syysmyrskyn alta pelastamani pallovalot. Ihan täydellinen tunnelma! Lisäksi syksyn fiiistä tuo ihana marjakanerva betonipurkissaan. Tiedä kuinka kauan se siinä kitkuttelee ulkokasvina, mutta söpö se on.

IMG_2680.jpg

Joko teillä palaa kynttilät ja tunnelmavalot iltaisin?

2 kommenttia “Pallovalojen paluu

  1. Onpa nättiä ja tunnelmallista.Kyllä palaa täälläkin:)Samanlaiset Annon boltsivalot ja tuikkua,lyhtyä siellä täällä.Pienillä valoilla saa tunnelmaa mukavasti muuteltua,kattovalaisimia käytämme olkassa harvoin.tällähetkellä olen ihastunut kastehelmi tuikkuihin,joita löytyy kirkkaina ja harmaina.

    1. Kastehelmet ovat munkin suosikkeja! Tällä hetkellä löytyy kirkas ja se huurteinen kirkas, mutta harmaa täytyy saada!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *