Olkkarikuvia ja se matto

Viikonloppuna kodin valtasi uskomaton valon määrä ja se antoi hyvän mahdollisuuden kuvata taas kotia. Olkkaria ei muuten ole nähty tästä kuvakulmasta aiemmin blogissa, joten pääsen tarjoilemaan samalla teille ihan uuden kulman tuon ällistyttävän valon lisäksi! Tässä siis näkymä eteis-keittiöalueen suulta olkkariin päin, portaat yläkertaan jää vasemmalle puolelle, wc oikealle.

IMG_1050.jpg

Meidän olkkari on ihan hyvänkokoinen. Siihen mahtuu kaikki tarpeellinen ja aika monta isoa huonekalua, kuten piano, sohva, vanha kaappi ja manttelitakka, olematta kuitenkaan täyteen ahdetun näköinen. Vastoin Marko ”Inno” Paasosen ajattelumallia, meillä kaikki kalusteet sohvapöytää lukuunottamatta kiertää huoneen reunoja. Itse nimittäin arvostan tilavaa keskilattiaa ja sitä, että huoneessa on myös tyhjää, eikä keskellä olkkarin lattiaa nökötä joku huonekalu.

IMG_1051.jpg

IMG_1053.jpg

Näissä kuvissa näkyy myös oikein hyvin tuo uusi olkkarin matto. Ai, että se oli sitten löytö! Se raikasti kivasti olkkaria ja toi keveämmän ilmeen. Tuntuu myös olevan hyvin helppohoitoinenkin! Askosta onkin tullut hyvä matonostopaikka, sillä viime kesänä rempan yhteydessä hankittu raidallinen Laituri -matto on myös Askosta.

IMG_1056.jpg

IMG_1059.jpg

Tämä sohvan vasen nurkkaus tuntuu muuten olevan yksi lempparikuvauskulmistani. Jotenkin siinä on kaikki omaa silmää miellyttävät asiat nätisti nipussa.

Nyt tuntuu muutenkin, ettei olkkarin ilmettä tarvitse muuttaa vähään aikaan. (Sanoo sisustusbloggaaja, heh… odottakaapa vaan.) Siinä on kaikki palikat nyt paikallaan ja oma silmä lepää tuossa rauhallisessa ja värittömässä tilassa. Kukilla saa kivaa piristystä aikaiseksi ja esim. pääsiäinen koristeineen tuo pientä vaihtelua somistukseen.

Sitä silmällä pitäen kävinkin eilen vähän ostoksilla… 🙂

 

16 kommenttia “Olkkarikuvia ja se matto

 1. Meiltä löytyy tuo sama matto olohuoneesta, mutta se on meillä alkanut mennä nukkavieruksi!? Olen nyt sen kertaalleen siistinyt isolla työllä enkä kyllä ole varma jaksanko uudestaan lähteä samaan rumbaan… Matto ei ole ollut kummoisellakaan kulutuksella, eikä meillä edes ole lemmikkejä, joten sikälikin ihmettelen tuota nukkaantumista. Toivottavasti pysyy nyt siistinä, sillä kaunishan tuo on kuin mikä ja saimme myös omamme hyvällä alennuksella. Sopii teidänkin olohuoneeseenne ihan loistavasti! 🙂

  1. Voi vitsi!! Eikä! Kuinka pian matto alkoi nukkaantua? Onpa tosi harmi, matto on nimittäin juuri sellainen, mistä olin haaveillut! Millä sait maton taas kuntoon? Vinkkaa ihmeessä, jos tuo meidänkin matto alkaa niin käyttäytymään,<br />
   <br />
   Pikkaisen jäin itse miettimään tuota neulosmaisuutta, sillä meidän koiralla on melko ärsyttävänä tapana villiintyessään &quot;sutia&quot; takajaloillaan. Kynnet eivät takuulla tee hyvää matolle. Täytyykin olla silmä kovana sen kanssa! Matto oli melkein 60% alessa, joten saimme sen hyvällä hinnalla ovh:n nähden. <br />
   <br />
   Kiitti, matto sopii minunkin mielestäni olkkariin kuin nenä päähän! 🙂

  2. Kyllä se melko nopeasti alkoi nukkaantumisen merkkejä näyttää, kuukauden sisään arvioisin. Ihan sellaisella paristoilla toimivalla nukan poistajalla otin nukkaa pois, mutta sekään ei pystynyt kaikkeen, joten sitten varovasti saksilla poistin isoimmat (ehti siis meillä mennä aika pahasti nukkaiseksi ennen kuin sain tartuttua toimeen). Nyt matto on siistimisen jälkeen ollut poissa käytöstä ja remontin jaloista, mutta jos ja kun otamme taas uudelleen käyttöön niin ajattelin tehdä siistimisen hieman useammin. Tosin jos alkaa näyttää siltä, että matto vaatii ihan jatkuvaa huoltoa niin sitten ei auta kuin myöntää tappionsa ja luovuttaa, helppohoitoisuuden puolestapuhuja kun olen. <br />
   Matto on tosiaan jostain syystä mielestäni ihan hurjan kaunis ja siksi haluaisin niin saada homman vielä toimimaan. 🙂

  3. Joo, meilläkin on sellainen paristoilla toimiva nukanpoistaja – toivon todella, ettei sitä tarvitse ottaa käyttöön! Matto on myös mun mielestä tosi kaunis ja siksi sen ostinkin. Luulin tehneeni tosi hyvän löydön. Täytyy pitää mattoa tarkasti silmällä. Jos nukkaantuminen tapahtuu noin nopeasti, voisihan kyllä ajatella, että siinä olisi myös reklamaation paikka…? <br />
   <br />
   Tsemppiä teille remonttiin ja toivotaan, että matot pysyy kuosissa! 🙂

 2. Olen kanssasi samaa mieltä, että tilava keskilattia olohuoneessa on hyvä juttu :). Meilläkin kaikki kalusteet kiertää visusti seiniä pitkin. <br />
  <br />
  Ihanan ilmavan ja kepeän näköistä, ja tuo uusi matto on tosi kiva :)! Se näyttää helposti imuroitavalta (sanoo siivoushullu 🙂

  1. No hyvä, että on muitakin &quot;seinäruusuja&quot; 😀 <br />
   <br />
   Juu, imurointi sujuu tosi hyvin, lähtee hyvin puhtaaksi, mutta nyt jäin miettimään yllä Jessican kommenttia nukkaantumisesta. Toivottavasti matto pysyy kunnossa. Ulkonäöltään se on erittäin paljon mieleen.

 3. kyllä on kaunista!suorastaan täydellistä.ja ihana tuota valon määrää!

  1. Kiitos Nanna! 🙂 Tänään tuota valoa taas kaipasi, kun lunta satoi koko päivän!. Mikä takatalvi! No, tuntuupa taas sitten aurinkoiset päivät sitäkin kivemmilta! 🙂

 4. Oi miten kaunis valo valtasi upean olohuoneenne &hearts; Ihanaa, kun kevätaurinko hellii meitä 🙂

  1. Kiitos! &hearts; Valoisuus on kyllä kotimme ehdottomasti paras puoli! Kyllä näiden aurinkoisten päivien aikana alkoi jo kaipaamaan kesää ihan tosissaan…!

 5. Niin tyylikästä ja kaunista &hearts; Leppoisaa päivää sinulle 🙂

 6. Minullakin on sama matto ja pinta nukkaantui hyvin pian. Meillä on pieni koira joka ei mielestäni sitä ole mitenkään erityisesti raapinut. Sähköisellä nypynpoistajalla olen sitä yrittänyt siistiä mutta nyt matto on varastossa. Vaikka on puhdas niin menee epäsiistin näköiseksi. Pettymys oli ja hintavakin vielä vaikka tarjouksesta olenkin ostanut. Toivottavasti minulla on maanantaikappale ja sinulla parempi tuuri!

  1. No voi ei…! Olet jo toinen kommentoija, joka harmittelee saman maton nopeaa nukkaantumista. 🙁 Ei tuo kyllä halvimmasta päästä ollut, vaikka maton sai puoleen hintaan, jäi siitä maksettavaa silti satasen verran. Todella todella harmi, jos se alkaa pian menemään huonoon kuntoon. Meilläkin on sellainen sähköinen nukanpoistaja, täytyy kokeilla jos siitä on hyötyä jos/kun matto alkaa nukkaantua. Höh, nyt jo vähän etukäteen harmittaa, mutta toivotaan, että matto säilyisi hyvänä…

 7. Teidän olkkari on kyllä niin kaunis ja siisti Love it!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *