Vuohen vuosi

Joskus osuu sattumalta paikalle kreivin aikaan. Meille kävi niin Lontoossa viikko sitten sunnuntaina. En ollut yhtään ajatellut mikä päivä on, kunnes se valkeni aika nopesti…

IMG_0780.jpg

Kävelimme Piccadilly Circukselta Teatteri-alueelle ja eksyimme sitä kautta China Towniin.

IMG_0781.jpg

Yhtäkkiä huomasimme poliisien katusulkuja, ympärillämme alati kasvavan väkimäärän näyttävän aasialaistaustaisilta, ravintoloiden nimien vaihtuvan ”Red Dragoneiksi” ja paperilyhtynauhojen halkovan katujen yllä rakennuksesta toiseen. Seuraavaksi pärisi rummut, lapset paukuttelivat serpentiinipommeja ja yhtäkkiä olimme keskellä mitä suurinta aasialaista juhlaa;
Chinese New Year.

IMG_0792.jpg

Ennen kuin edes tajusimme, olimme  väenpaljoudessa ihmisten seassa ja erkanimme väkisin toisistamme. Yritimme pitää miehen ja tytön kanssa edes katsekontaktin ja olla eksymättä toisistamme. Emme päässeet eteen eikä taakse, oli mentävä vellovan massan mukana pitäen kiinni kameralaukusta samalla käsilaukkua syliin puristaen. Ihmiset olivat iloisia, hyväntuulisia ja heitä oli paljon! Kamerat räpsyivät joka puolella ja meteli oli korvia huumaavaa. Karnevaalitunnelma oli huipussaan, joskaan emme nähneet kulkueita ja tanssivia lohikäärmeitä ihmismuurin takia. Räiskin kuvia sinne tänne, joskus nostaen kameran ilmaan näkemättä itse mitään.

IMG_0801.jpg

Kun pääsimme tungoksesta vihdoin lähimmälle metroasemalle, väenpaljous oli uskomaton sielläkin – kaikki suuntasivat kohti Chinatownia ja uuden vuoden juhlintaa. Jos päivä olisi ollut mikä tahansa muu, kuin lähtöpäivämme, olisimme jääneet katsomaan mihin ilta ja juhlinta olisi vielä kehittynyt. Meidän oli kuitenkin pakko mennä syömään ja hakemaan tavarat hotellilta, sillä tilatusta lentokenttäkuljetuksesta ei voinut myöhästyä. Vähän jäi harmittamaan, osuimme paikalle mitä ilmeisimmin juhlinnan alkuhetkillä, kuka tietää mitä olisimme vielä nähneet! Olisi saattanut olla sellainen ”once in a lifetime” -tyyppinen kokemus! Kiinalaisen Uuden Vuoden juhlinta kestää monta päivää. Käsittääkseni tuo sunnuntai oli juhlinnan viimeinen päivä ja keräsi ehkäpä siksi huiman määrän ihmisiä paikalle.

Kyseinen juhla näkyi Lontoossa muutenkin joka paikassa; ravintoloiden ovissa oli ”Happy Chinese New Year” -teippauksia ja viirejä, kaupoissa oli tuotepöytiä täynnä teemaan sopivia koristeita ja muita. Juhla näyttelee muualla päin maailmaa selvästi suurempaa roolia kuin täällä Pohjolassa.

IMG_0794.jpg

Vuohen vuosi on siis alkanut. Sen kantavia elementtejä ovat sisäinen voima ja henkinen balanssi. Siis täysin samat asiat, joita itse päätin tänä vuonna pitää enemmän arvossa ja pyrkiä niitä kohti. Tämän on oltava merkki! 🙂

Vuohen vuosi olkoon antoisa kaikille! <3

 

2 kommenttia “Vuohen vuosi

  1. Oli kyllä varmasti uskomaton kokemus :)! Aina tulee mieleen, että eipä täällä Suomessa tuollaista näe :).

    1. Ihanaa, kun on toinen hengenheimolainen, joka selvästi rakastaa matkustamista yhtä paljon kuin minä! ♡

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *