Helppo ja hyvä italialainen herkku, eli bruschetta käy pienestä suolaisesta, iltapalasta tai vaikkapa alkuruosta, kuten me teimme Pyhäinpäivän illallisella.
Bruschetta
2 tomaattia
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
n. 1 dl öljyä (lisää pikkuhiljaa)
tuoretta basilikaa
suolaa
pippuria
vaaleaa leipää
Lohko tomaatit ja poista niistä siemenet, pilko sen jälkeen pieniksi kuutioiksi
Kuutioi myös sipuli ja valkosipuli pieniksi kuutioiksi
Suikaloi muutamia basilikanlehtiä (laita lehdet sisäkkäin, rullaa ja leikkaa kapeasta päästä)
Lisää mausteet ja öljyä pikkuhiljaa sopivan kostean koostumuksen saavuttamiseksi
Sekoita kaikki keskenään ja maistele, onko kaikkea sopivasti
Anna tekeytyä jääkaapissa useampi tunti, mielellään vaikka seuraavaan päivään, niin maut tasoittuvat
Leikkaa leivistä reunat pois niin halutessasi, minä tykkään rapeista reunoista, niin jätin ne.
Sivele leipäpalat (tästä satsista riitti hyvin 6 leipään täytettä) öljyllä ja laita uuniin grillivastuksien alle.
Anna rapsakoitua, mutta älä anna ottaa väriä (muutama minuutti riittää)
Lisää täyte leivälle ja tarjoile heti. Kostea täyte imeytyy nopeasti leipään ja jos leivät seisoo kauan ennen tarjoilua, leipä kerkeää pehmenemään liikaa.
Makoisaa perjantaita kaikille! 🙂