Jos herkkuaamiaisesta kilpailtaisiin, kuohkeat amerikkalaiset pannarit, vaahterasiirappi ja tuoreet marjat veisivät voiton heittämällä! Pannarit sopivat täydellisesti rentoon viikonloppuaamuun. Kuvat näistä herkullisista pannareista on kylläkin ajalta ennen uutta vuotta ja tammikuista sokerilakkoa.
Pancakesit voi valmistaa myös gluteenittomia, kuten minä tein – kuohkeus ei siitä onneksi kärsi!
Katsokaa nyt noita – ah, miten ihanan paksuja pannareita! 🙂
American Pancakes
5 dl jauhoja
1 1/2 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 1/4 dl sokeria
2 1/2 dl maitoa
1 1/4 dl kermaa
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
3 rkl sulatettua voita
1/2 dl öljyä
1 rkl vanilja-aromia
Koristeeksi
vaahterasiirappia
tomusokeria
(rouhittuja pähkinöitä)
Sekoita ensin kuivat aineet hyvin keskenään.
Sekoita toisessa kulhossa nestemäiset ainekset keskenään.
Lisää kuivat aineet osissa nestemäisten joukkoon, sekoita hyvin ja anna taikinan hieman seistä, n. 5 minuuttia.
Kaada pieni kauhallinen taikinaa paistinpannulle (paista ilman voita) ja anna paistua hiljaisella lämmöllä.
Kun taikina on hieman jähmettynyt, käännä toiselle puolelle ja anna vielä hiemna ruskistua.
Valuta lettupinon päälle vaahterasiirappia oikein runsaasti, koristele tomusokerilla (ja halutessasi pähkinörouheella).
NAUTI! 🙂
Me lähdemme hieman terveellisemmän aamupalan voimin Matkamessuille inspiroitumaan,
ihanaa sunnuntapäivää!
NAMS! IHana parasta herkkua! Mekin oltiin tänään matkamessuilla 🙂
Matkamessuilla syntyi muutama idea sekä ulkomaan että kotimaan matkailua varten 🙂 Toivottavasti teillä oli myös antoisa päivä! 🙂