Butter chicken, klassinen intialainen ruoka, toiselta nimeltään Murgh Markhani, on lempeä ja pehmeän mausteinen, kermainen ja voinen tomaattikastike. En itse pidä tulisesta ruoasta, mutta tätä syönkin mielelläni, sillä maku on todella pehmeä. Ruoan valmistelu tulee aloittaa edellisenä päivänä marinoimalla kanat. Resepti on siis kaksiosainen; marinadi ja sitten itse kastike. Tarveainelistat ovat jokseenkin pitkiä, mutta helppo tämä jokatapauksessa on valmistaa ja ehdottomasti tekemisen arvoinen!
Mitä sitten tarvitaan tämän annokseen tekoon?
3 valkosipulinkynttä murskattuna
pieni pala (2-3 cm) inkivääriä raastettuna
1 limen mehu
1,5 tl garam masala mausteseosta
1 tl chilijauhetta
1 tl korianterijauhetta
1 tl suolaa
600-800g kanaa
Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään
Siirrä 3 dl marinadia eri kulhoon seuraavan päivän kastiketta varten
Pilko kanat isoiksi paloiksi
Sekoita kanat jäljelle jääneeseen marinadiin
50g voita
1,5 tl garam masala mausteseosta
1 tl chilijauhetta
1 tl kurkumaa
0,5 tl jauhettua kardemummaa
200g paseerattua tomaattikastiketta
3 rkl mantelijauhetta
1 dl kermaa
tuoretta korianteria maun mukaan
suolaa maun mukaan
Sulata voi kattilassa ja lisää mausteet
Lisää talteen otettu marinadi ja paseerattu tomaattikastike
Lisää mantelijauhot ja sekoita hyvin
Kun kastike kiehuu, lisää kerma
Tarkista suola
Lisää lopuksi korianterisilppu
Ruskista kanat pannulla kahdessa erässä ja lisää kattilaan kastikkeen joukkoon
Hauduta matalalla lämmöllä tunnin verran,
jos on kova näkä, niin kunnes kanat ovat kypsiä 🙂
Sulaan voihin sekoitetut mausteet tuoksuvat mahtavalta! |
Tarjoile kaverina hyvää basmatiriisiä.
Superrrrrr hyvää!
Meikäläinen painuu taas opinahjoon huomenna ja lauantaina. Päivät ovat pitkiä, huomennakin ”vain” 9,5 h. Lauantaina mennään kavereiden luo ja treffataan isolla kaveriporukalla, jonka kanssa tapaamme yleensä brunssin merkeissä. Tällä kertaa kyseessä on illanvietto ja pääruoaksi on, no mitäs muutakaan kuin Butter Chickeniä! 🙂
Minäpä aherran koulussa, nauttikaa te lähestyvästä viikonlopusta! Odotan innolla sitä luvattua talvea tänne Helsinkiin, jeeeeee;)
Oi joijoijijoi!!! Tätä on ihan pakko kokeilla! Kiitos ohjeesta 🙂
Eipä kestä! 🙂 Tämä on yksi omista suosikkiruoista! 🙂