Salaattihan on terveellistä. Ainakin useimmiten. Sellaisena se lähinnä mielletään ja nautitaankin. Salaatista saa kuitenkin hyvin kaloripitoisen täytteistä riippuen ja tässä yksi versio, jota ainakin silloin tällöin voi nauttia herkkuruokana.
Pekonisalaatti parmesandressingillä!
SALAATTIPOHJA
Jäävuorisalaattia
Kiinankaalia
Miniluumutomaatteja
Kurkkutikkuja
Paistettuja pekonikuutioita
Keitettyjen kananmunienlohkoja
Krutonkeja
PARMESANDRESSING
n. 1dl parmesanjuustoraastetta
n. 1dl majoneesia
Revi jäävuorisalaatti ja pilko kiinankaali.
Sekoita juustoraaste ja majoneesi yhdessä niin, ettei kummankaan maku ole hallitseva, sen takia määrät noin summittaisia. Dressing jää melko kiinteäksi, siitä ei tule juoksevaa.
Sekoita dressing salaatinlehtiin ja kiinankaalisuikaleihin tasaisesti.
Heitä mukaan tomaatit ja kurkut.
Pilko pekoni kuutioiksi, paista ja heitä sekaan jäähtyneenä.
Puolita kovaksi keitetyt kananmunat ja asettele reunoille.
Heitä päälle vielä krutonkeja
(tästä ne puuttuu, sillä meillä oli vain tavallisia, ei gluteenittomia krutonkeja,
joten ne jäi laittamatta salaatin päälle)
Uusien perunoiden aikaan tähän salaattiin sopii myös keitettyjen perunoiden viipaleet kuin nenä päähän! Tulee kunnon maalaishenkinen salaatti!
Isomman salaatin tarjoilen usein tästä emalivadista. Tuollaisiahan on ennen vanhaan käytetty saunassa pesuvateina, mutta ne toimivat myös salaattikulhoina oikein hyvin!
Nams ja mums,
Blondi