Jouluinen kotimme

Kuusi on kannettu kotiin ja se toi viimeisen jouluisen silauksen olohuoneeseemme. Muutoin kuusen lisäksi tunnelmasta pitää huolta lukuisat joulukukat, kynttilät sekä jouluiset herkut pienissä kulhoissa joulumusiikkia unohtamatta.

 

Jouluun liittyy kaikkien ihanien koristusten lisäksi ehdottomasti juurikin tunnelma. Se syntyy usein myös sellaisesta pienestä epämääräisestä touhuamisesta ja toisilta salassa asioiden hoitamisesta. Aina joskus joku huikkaa lähtevänsä jonnekin tai sulkeutuvansa toiseen huoneeseen. Pientä rapinaa ja kuiskutusta kuuluu silloin tällöin, salamyhkäistä hiippailua kotona on harrastettu paketointien ja hankintojen saralla. Ihan parasta – jouluun kuuluu vähän sellainen tonttuna toimiminen ja hiljaa salassa hipsiminen.

Tästä alkaa oma laskeutumiseni jouluun. Huomenna on viimeinen työpäivä tänä vuonna ja kieltämättä en malttaisi enää odottaa lomaa. Syksy on ollut pimeä, pitkä ja raskas ja odotan jo hiljaisia ja rauhallisia joulupäiviä ja rakkaita ihmisiä. Me menemme miehen kanssa huomenna illalla upeaan ravintolaan nauttimaan jouluillallisen ihan kahdestaan. Aika rentouttava alku joululomalle. Voi nollata heti raskaan työ- ja kouluvuoden hyvällä ruoalla ja parilla lasillisella viiniä ja todeta tehneensä tänä vuonna taas aika mahtavia juttuja ja lakata ajattelemasta työasioita seuraavaan 12 päivään. Koska joululoma.

Jotta nollaus ja joululoman aloitus olisi vieläkin täydellisempi, luvassa on perjantai-illalle vielä upea joulukonsertti Jarkko Aholaa Kallion kirkossa kuunnellessa. Täytynee varautua parilla nessulla…

Aaton ruokalista on tärkeä. Sitä on mietitty ja viilattu kattausta myöten ja ekan perjantaisen lomapäiväni käytänkin ruokaostoksien suorittamiseen ja kattaussuunnitelmien viimeistelyyn. Tänä vuonna onkin jotain ihan uutta sillä rintamalla.

Lauantaina, aatonaattona tehdään vielä viimeiset leipomiset ja ruokalahjat ja huitaistaan paikat kotona nopeasti kuntoon. Mitään erityistä joulusiivousta en ole koskaan harrastanut, kotona on tarpeeksi siistiä ihan yleisesti ja kukaan ei aivan varmana ole kiinnostunut kaappien järjestyksestä tai muista epäolennaisista asioista. Riittää, että sauna on puhdas kylpijöitä varten ja jääkaappi täynnä apetta! Pyhä aikomukseni on suorittaa lauantaina iltapäivään mennessä kaikki tarvittava ja loppupäivän/illan aion löhötä sohvalla höpsöjä joululeffoja katsellen ja aaton lähestyvään tunnelmaan virittäytyen.

Palailen vielä varmasti ennen aattoa tänne blogiin mm. kattauskuvien muodossa, mutta nyt jo toivotan tunnelmallisia joulun aluspäiviä kaikille – nautitaan näistä!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *