Meidän joulu

Joulunpyhät on nyt juhlittu. Meillä oli oikein leppoisa ja iloinen joulu. Tätä aiemmin en oikein ole blogin ääreen päässyt, päivät ovat soljuneet mukavasti välipäivien tunnelmissa lomaillen, vähän joulun jälkimainingeissa.

IMG_1281.jpg

Aatto vietettiin kotona. Jouluaattoaamu alkoi saunalla ja telkkarista tulleen Joulupukin Kuumalla Linjalla. Keittelin puurot ja käytiin hautausmaalla. Siellä oli aivan kamala tuuli ja sade ja hyvä, jos saatiin kynttilät sytytettyä! Kyllä kelpasi kuuma glögi, kun päästiin takaisin kotiin. Pikkuhiljaa koti täyttyi sukulaisista ja iltapäivällä käytiinkin ruokapöytään.

IMG_1372.jpg

IMG_1382.jpg

IMG_1383.jpg

IMG_1376.jpg

Lahjat jaamme aina ruoan jälkeen. Olinkin ollut tänä vuonna tosi kiltti!

Paketeista paljastui kaikkea ihanaa, kuten uudet salihanskat rikkinäisten tilalle, toivomani leivontakirja, keittiöpyyhkeitä, suklaata ja kakkuvati. Kakkuvateja tuli itse asiassa kaksi! Toisistaan tietämättä kaksi henkilöä oli sen hankkinut, mutta onneksi toisen sai palauttaa ja nyt minulla onkin lahjakortti ja voin rauhassa miettiä mitä sillä itselleen ostaisi joululahjaksi jälkikäteen. Muutama kirjakin paketeista tuli, ihania pörrösukkia sekä hopeiset kakkulapiot.

IMG_1414.jpg

Lahjojen jälkeen nautittiin vielä jälkiruoka ja sitten loppuaattoilta kului vain jutustellessa.

Joulupäivänä menimme syömään äitini luokse. Siellä oli pöytä katettu kauniisti ja kyllä se jouluruokakin vielä maistui. Taisi kuitenkin olla aaton mässäilystä vatsa vielä täysi, sillä tuntui, että täyttyi jo ekasta haarukasta! Äidin luona on niin jouluista, vai mitä sanotte tästä tunnelmasta…?

20161225_163410_2.jpg

20161225_162719_2.jpg

20161218_173621_2.jpg

Joulunpyhät on meillä yhtä juhlaa, sillä Tapaninpäivänä on vielä minun synttärit. Ilta alkoi maljannostolla ja sen jälkeen kokoonnuimme vielä kerran joulupöytään syömään kaikki jouluruoat pois.

IMG_1493.jpg

IMG_1497.jpg

Jos ei jouluaattona tuo vaarini, kohta 110-vuotias kynttelikkö ole pöydässä, niin viimeistään toisena joulupäivänä. Se kruunaa kyllä koko pöydän!

_MG_1448.jpg

_MG_1475.jpg

Nyt on jouluruoat nautittu tältä vuodelta. Eilen me leivottiinkin jo pizzataikinat ja tehtiin herkulliset pizzat iltaruoaksi! Yllättävän vähän joutui pistämään jouluruokaa bioskaan, lähinnä jotain pikkusillejä tms. joiden syöminen olisi jo arveluttanut. Kinkkukin nakerrettiin liki luuhun asti!

Pari päivää tässä ollaan vaan möllötetty joulun jälkimainingeissa ja katseltu leffoja. Tämä viikko meneekin ihanasti vielä lomaillessa!

Toivottavasti teillä oli ihana joulu!

Heidi / Checklist - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *