Päivälliskattaus

Voi, kunpa omistaisin ison walk-in-closetin astioille!

Sellaisen pariovillisen, johon voisi astua sisään ja jonka hyllyt pursuilisi kaikkia ihania ja erilaisia kippoja ja kuppeja, tarjoiluastioita ja muuta kattausrekvisiittaa. Sieltä voisi teemaan, tunnelmaan ja tarjoiltavaan ruokaan sopien valita pöytään kauniita astioita kattauksiin. Se kun on mielestäni puoli ruokaa.

_MG_9673.jpg

_MG_9666.jpg

Viikonloppuna katoin taas pöydän vähän tavallista koreammaksi. Uudet harmaat tabletit ovat itse asiassa aika kivat! Ne toimivat hyvin puisten leipälautojen kanssa, jotka puolestaan tuovat ihanaa lämpöä kattaukseen.

Käytän mielelläni eri materiaaleja sisustuksen lisäksi myös kattauksissa. Tässäkin on yhdistelmä metallia, puuta, betonia ja lasia keraamisten lautasten lisäksi.

_MG_9661.jpg

_MG_9670.jpg

_MG_9677.jpg

Katelautasia käytän lähes aina. Ne tuovat kattaukseen lisää juhlallisuutta ja nostavat sen varsinaisen ruokalautasen ikään kuin enemmän esille. Katelautasen ja ruokalautasen välissä käytän aina serviettiä kolinan estämiseksi. Yleensä sama löytyy myös varsinaisen lautasliinan roolissa, niin pysyy ilme harmonisena.

Viikonloppuisin nautimme usein ruoan kanssa viiniä, joten kaksi lasia on paikallaan, joista toinen tietty vedelle. Noita Iittalan Verna-viinilaseja on jostain hankittava 4 kpl lisää. Niitähän ei ole vuosiin enää valmistettu ja nämä olemassa olevat olemme saaneet joskus häälahjaksi. Täytynee metsästää laseja siis käytettynä kirppareilta tms. Haluaisin ehdottomasti omistaa laseja yhteensä 8 kappaletta.

_MG_9674.jpg

Seuraavaa juhlakattausta voikin tässä jo alkaa miettimään. Eräs ystäväpariskunta on ollut meillä aina Pyhäinpäivänä syömässä niin kauan kuin muistan – siihen pitää keksiä jotain kivaa taas. Ehkä voi jo vähän herkutella tulevan juhlakauden tunnelmallakin…

Pitäisiköhän hankkia uusi pöytäliina? Joku kauniin harmaa…? 

Heidi / Checklist - -

4 kommenttia “Päivälliskattaus

 1. Kaunis kattaus! Harmaan eri sävyjen yhdistäminen puuhun miellyttää minuakin suuresti. Tuo astioiden wic on ihan huikea ajatus, meille myös semmoinen! ♥

  1. Eikö vaan oliskin?! Toisaalta mulle kelpais kyllä vaikka musta kaappi lasiovillakin wicin puutteessa! 🙂

 2. Minä käytän Vernoja ihan arkilaseina. On niin ihania, tykkään! Kaunis kattaus.

  1. Joo, kyllä niitä tulee ihan arkena meilläkin käytettyä, haluaisin käyttää useimmin myös isommallekin porukalle, mutta meillä on noita vain neljä. Toistaiseksi. :)<br />
   <br />
   Kiitos. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *