Liuska-aralia – vehreyttä kotiin

En mitenkään luota siihen, että oliivipuu, joka on imenyt itseensä aurinkoenergiaa takapihalla jo yli 3 kuukautta, elää talven yli, kun se pitää ottaa sisälle jossain kohtaa. Edellinenkin teki harakirin, vaikka yritin kovasti sitä pelastaa. Halusin pianon kulmalle jotain runsasta ja vihreää, mielellään varrellisen kukan, joka viihtyisi epäsuorassa valossa. Jos kukka olisi vielä helppohoitoinen – sitä parempi!

IMG_2134.jpg

IMG_2136.jpg

Plantagenin valikoimia tutkiessani olin melkein päätymässä käpypalmuun, mutta se oli vähän turhan matala. Lisäksi sillä on niin kovin piikikkäät lehdet ja pelkäsin koiravanhuksemme satuttavan silmänsä tms. niihin, sillä herran lelukori sijaitsee tuossa nurkan takana portaiden alla. Koiruli ohittaa kasvin joka kerta sinne mennessään, joten joku pehmeämpi lehtinen olisi parempi valinta.

Niinpä päädyin tähän ihanan tuuheannäköiseen liuska-araliaan! Tuohan on valmiiksi muotoonleikattu, nuo töyhtöthän voisi napata tuosta pois, jolloin puu säilyisi enemmän pallonmallisena, mutta minusta nuo erillään töröttävät lehdet on hauskat!

IMG_2137.jpg

Musta yksinkertainen ruukku oli hyvä valinta kasvin pariksi. Nuo rasvaiset sormenjälkeni olisin ehkä voinut myös pyyhkäistä pois ennen valokuvanottoa. Oh well…

IMG_2139.jpg

Nyt enää toivotaan, että kasvi on tosiaan helppohoitoinen ja viihtyy tuossa paikallaan. Oliivipuun ajattelin tällä kertaa jättää takapihan ovensuuhun astiakaappini viereen. Better luck this time?

Heidi / Checklist - -

6 kommenttia “Liuska-aralia – vehreyttä kotiin

  1. Onpas kiva! Mullekin voisi kelvata tuollainen isompi viherkasvi jonnekin. 🙂

    1. Itse en niin välitä pienistä viherkasveista, kun en oikeastaan välitä viherkasveista muutenkaan 🙂 Tuollaiset isot ja puumaiset ovat mieleeni!

  2. Ihana tämä! Mulla joku ihme viherkasvi-intoilu nyt päällä 😉 Juuri vasta tulin kotiin Plantagen reissulta!

  3. minultakin löytyy liuska-aralia.tuo rungollinen kaunis.saisikohan tavallisesta leikkaamalla samanmoisen…..kuulema kirvoja saattaa tulla,mutta onneksi ei ole näkynyt:)helppohoitoinen,heitän vettä kun muistan.

    1. Kirvoja oli tuossakin kasvissa, lähinnä noissa ihan vaaleissa, tuoreimmissa ja ohuimmissa lehdissä. Ne saa ihan nyppimällä pois tai sitten voi laittaa suihkepulloon vettä ja vähän tolua, niin sillä saa kirvat kyytiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *