WC:N LAATOITTAMINEN

Tämä päivä on ollut rempan suhteen vaativin ja raskain. Toisaalta luulen, että viiden päivän ahkeroinnin jälkeen ollaan jo muutenkin poikki, että nyt alkaa remontti tuntua jo aika raskaalta. Olemme tehneet hyvin pitkiä päiviä – aloittaneet aamu yhdeksän aikaan ja parhaimmillaan vielä puoliltaöin tehty jotain. 

Tänään työn alle otettiin vessan lattian laatoitus. Aamusella kymmenen aikaan lattialle levitettiin ensin primer-aine, joka parantaa tarttuvuutta. Aineen piti kuivua 1-3 tunnin aikana, mutta me pääsimme vasta klo 14 aikaan tarttumaan työhön. Eli pikkuisen viivästyi laatoituksen aloitus. Kuvan muistin ottaa tietenkin vasta, kun aine oli melkein kokonaan kuivunut, mutta kyseinen aine levitettiin pehmeällä harjalla (me käytimme tapettiharjaa) koko lattian pinta-alalle. Se ei saanut jäädä lammikoiksi, mutta sitä piti olla reilusti. Tökötti oli täysin valkoista, joten oli helppo nähdä mihin sitä oli jo levitetty.

IMG_4821.jpg

Kuivumisen aikana kävimme sitten tv-ostoksilla. Mies oli hinkunut uutta töllötintä ja päätimme ostaa sen tähän samaan konkurssiin. Kotiin päästyämme primer oli kuivunut tarpeeksi ja aloitimme työt. Sekoitimme laastia aina pienen määrän kerrallaan sementtijauhosta ja vedestä ja sitten oli aika tarttua lastaan ja alkaa levittämään laastia lattialle.

laastia.jpg

Huomasimme kuitenkin heti alussa, että minulla oli tasaisempi käden jälki laastin levittämiseen, joten käytännössä tämä tyttö laatoitti vessan ihan yksin! 🙂 Se on vähän kuin seinän maalaus, kesken seinän maalausta ei saisi vaihtaa tekijää, sillä kädenjälki vaihtuu myös. Ajattelimme, että sama koskisi laatoitusta, sillä yksi henkilö levittää silloin laastia yhtä paksulti koko ajan ja painaa samalla voimalla kampalastalla uria laastiin tms. Mies toki oli isona apuna laastin sekoittamisessa ja huomautteli vierestä hyviä vinkkejä mihin laattoja pitäisi siirtää, että saumat mätsäisi just eikä melkein. Siippa myös teki ison työn edellisenä päivänä laattojen leikkaamisen ja muokkauksen suhteen, en ikinä olisi osannut sillä tavoin laattoja muokata.

Itse laatoitus ei ole tosiaankaan mitään rakettitiedettä. Pitää vain olla tarkka ja kärsivällinen. Ammattimies jos olisi ollut asialla, homma olisi edennyt varmaan yli puolet nopeammin, mutta koska meistä ei kumpikaan ole ennen laatoittanut, olimme hitaita ja teimme mahdollisimman tarkkaa työtä.

IMG_4824.jpg

IMG_4844.jpg

IMG_4845.jpg

IMG_4846.jpg

Laasti kuivui nopeasti, ettei niitä laattamattoja kovin paljoa siitä enää sitten hetken päästä siirrelty. Senpä takia laastiakaan oli turha sekoittaa suurta määrää, se kuivui nimittäin pari kertaa lattialle käyttökelvottomaksi. Sitten ei enää auttanut muu, kuin raapia kuivahtanut laasti pois lattialta. Opimme pian, että laastia kannatti levittää lattialle aina vain yhden laattamaton verran, eli 4 x 3 -laattaa. Pientä hienosäätöä joutui mies vielä viimeisten laattojen kanssa tekemään, sen verran eli mitoitukset laatoittamisen yhteydessä. Asiaa ei myöskään auttanut, että huomasimme vessan seinien olevan melko vinot, vaikka eipä nuo seinät koskaan luotisuoria ole!

IMG_4848.jpg

IMG_4851.jpg

Laatoittaminen kesti yhteensä n. viitisen tuntia. Välissä pidimme kaupassakäynti- ja ruokailutauon, mutta yhteensä siihen se viisi tuntia vierähti. Ei mielestäni kovin pitkä aika. Nyt on wc siinä pisteessä, että huomenna iltapäivällä aloitamme saumauslaastin levittämisen. Viimeiseksi hommaksi vessan osalta jää saumaustöiden jälkeen silikonien laitto. Niin ja tokihan wc-kaluste ja taso pitää kiinnittää myös! On muuten tulossa jotain ihan uudenlaista tasoa kehiin! Kuvio, joka ei ennen ole minua kovin paljon viehättänyt, mutta nyt otin ja repäisin! Sen näette sitten myöhemmin! 🙂 En malta odottaa, että saamme vessan valmiiksi! 🙂

Huomenna on vapaa aamu- ja iltapäivä remontoimisesta, kunnes jatkamme tuolla saumaushommalla illemmalla. Lähdemmekin käymään Ikeassa ostamassa parit tarpeelliset pientavarat mm. vessaan. Koti ei sisustamisen osalta etene vielä mihinkään, sillä sohvan tulo siirtyikin maanantaille, pöh 🙁  Vähän harmitti venähtänyt toimitusaika, alunperin sohvan olisi pitänyt olla meillä jo eilen. Emme oikein pysty sijoittamaan muita huonekaluja vielä paikoilleen ennen sohvan tuloa, sillä yllättäen jäin miettimään kalusteiden paikkoja yhä uudelleen (ja uudelleen). No, onhan tässä aikaa saada koti kuntoon, mehän olemme kesälomalla!! 🙂

Mukavaa viikonloppua! 🙂

Blondi 

Heidi / Checklist - -

6 kommenttia “WC:N LAATOITTAMINEN

  1. Vau, hienoa työtä olette tehneet! ♥ Siitä se hienosti valmistuu ja kohta teillä on koko kodissa uusi ilme. 🙂

    1. Kiitos! 🙂 Kyllä tässä jo voiton puolella aletaan olemaan! 🙂

  2. Oi onpas teillä ollut hurja homma, mutta hieno siitä varmasti tulee! Mahtavaa 😉 Iloista viikonlopun jatkoa ♥

    1. Kyllä tässä tosiaan hommia on piisannut, mutta lopputulos palkitsee sitten! Samoin sulle, rentouttavaa sunnuntaita…! ♥

  3. Ihanaa laatoitusta ja mä niin toivon, että saisin vessan uudet laatat 🙂

    1. Nyt se vasta kivalta näyttääkin, kun saumauskin on tehty! Veskissä tehdään viimeisiä silauksia, kohta voin jo esitellä sen kokonaisuudessaan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *