PAREMPI AAMU

Parempi aamu on hidas. Rauhallinen. Kiireetön. Saa nousta vuoteesta venytellen, mutustellen ajatusta uudesta päivästä hyvin levänneenä, hyväntuulisena.

IMG_0618.JPG

Parempi aamu vaatii jotain kaunista. Hyvää tunnelmaa. On aikaa nautiskella lumisesta maisemasta keittiön ikkunan ääressä. Katsella toppavaatteissaan ikkunan ohi kulkevia koiranulkoiluttajia. Pöydällä on muki kuumaa kaakaota.

Paremman aamun kunniaksi parempaa kaakaota. Hymyilen.

IMG_0619.JPG

Melko pienestä ihminen ilostuu. Pienestä omasta ajasta. 

IMG_0622.JPG

En juo kahvia, kaakaota rakastan. Vaihdoin viikonloppuaamuisin nauttimani herkun parempaan, aidompaan, terveellisempään ja sokerittomampaan. Mainitsinko myös kalliimpaan? 🙂

Puhdistamon raakakaakaojauhe on mahdollisimman käsittelemätöntä ja se valmistetaan kylmäpuristamalla papujen sisältämä kaakaovoi erilleen. Jäljelle jää hienojakoinen, suklaanmakuinen jauhe. Jauhe on melko tymäkkää ja sokeritonta. Makeutta saadakseen voi lisätä hunajaa tai agavesiirappia. Kaakaoon lisään itse yhden hermesetaksen.

IMG_0613.JPG

Mmmmm…..

IMG_0621.JPG

Tänään on ollut mitä mahtavin päivä!

Nukuin pitkään ja heräsin auringonpaisteeseen. Jalasta huolimatta oli pakko lähteä ulos lähimetsään ja napata uusi kamera mukaan ikuistamaan upeita talvisia maisemia ja auringonsäteitä. Onneksi meidän tapauksessa lähimetsä sijaitsee 20 metrin päässä kotitalostamme. Tassuttelin hiljakseen tunnin verran kamera laulaen ja posket pakkasesta punoittaen. Aivan ihana päivä!

Kaakao maistui myös sisälle tullessani, sen verran kylmä ilma siellä on.

Ihanaa sunnuntain jatkoa 🙂
Blondi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *