Pyrähdimme yhden yön minilomalle Tallinnaan keskiviikon ja helatorstain väliseksi yöksi.

Tarkoituksena oli saada lyhyt irtiotto arjesta ja vähän kahdenkeskistä laatuaikaa miehen kanssa. Mikä parempi kohde, kuin parin tunnin lauttamatkan päässä oleva naapurimaa, jossa on tasokkaat hotellit ja hyvää ruokaa ja paljon mielenkiintoista uutta katseltavaa – Tallinnahan kehittyy ja kasvaa koko ajan ja uusia nousevia kaupunginosia pomppaa kartalle tuon tuostakin.

20170524_155021.jpg

Varasin meille huoneen luksushotelli Swissôtelista. Teen aina kaikki matkavaraukset Booking.comin kautta ja ansainnut sillä erikoisvaraajan statuksen, jolla saa mukavia lisäetuja ja alennuksia majoitushinnoista. Olipa kyllä ihana huone upealla näköalalla!

20170524_182724.jpg

20170524_182752.jpg

20170524_182644.jpg

Huoneemme oli 25. kerroksessa, joten isoista ikkunoista avautui aika hulppea näköala! Ihan päätä huimasi tällä korkeapaikankammoisella seisoa ihan ikkunan vieressä ja katsoa suoraan alas kadulle. Niinpä tyydyinkin lähinnä katselemaan vain horisonttiin...

20170524_182542.jpg

Lautta oli perillä Tallinnassa puoli kuudelta, joten heitimme vain laukut hotelliin ja suuntasimme nälän jo kurniessa illalliselle. Se nautittiin Restoran Spotissa vanhassa kaupungissa.

Ai että miten hyvää ruokaa! Tilasimme alkuun tartar-pihvit. Mies otti lohiversiona ja minä naudanlihalla. Voi että miten se vei kielen mennessään. Lihan seassa oli kaprista ja sipulia ja kermaisesta olemuksesta päätellen myös ranskankermaa tai muuta vastaavaa.

20170524_201310.jpg

Pääruoaksi mies söi kanaa ja minä tilasin naudanposkea palsternakka-selleripyreellä. Liha oli aivan super pehmeää! Nautimme lisäksi tosi hyvää chileläistä valkoviiniä ruoan kanssa, Tallinnassa ei paljoa kirvele tilata koko pullollista.

20170524_204451.jpg

20170524_202852.jpg

Koska emme osanneet päättää mitä jälkkäreitä söisimme, tilamme niitä neljä! Kaikki kuulosti nimittäin niin hyviltä! Pöydässä olikin vadelma-kookos-pannacottaa, creme brúleetä sekä pyytämämme yhdistelmä kahdesta jälkkäristä; mango -ja minttusorbettia marenkihippusilla ja mansikka-culiksella.

20170524_214113.jpg

Koska takana oli työpäivä, parin tunnin lauttamatka ja ihana illallinen, olimme aika lailla valmiita pehkuihin. Emme kuitenkaan malttaneet olla käymättä vielä pikaisesti yömyssyillä hotellin 30. kerroksen baarissa. Vitsi mikä luksuselämys tuokin, eikä maisematkaan olleet pöllömmät...

20170524_222156.jpg

20170524_222219.jpg

20170524_225051.jpg

Seuraavana päivänä suuntasimme suoraan aamiaiselta kaupungin katuja tutkiskelemaan. Kävimme Telliskivessä tsekkaamassa mm. ihanan Home Art -liikkeen, jossa viime Tallinnan reissullakin kävin. Kävelimme Kalamajan alueella ja lounastimme vanhassa kaupungissa. Viru-keskus on koluttavien listalla myös aina, kuten Stockmannkin ja piipahdinpa ekaa kertaa myös Creme de la Creme -liikkeessä, jossa niitä paljon kohistuja Diptyquen kynttilöitäkin myydään. Sieltä kuitenkin poistuin tyhjin käsin, sillä kauaa en tuossa päätä huimaavien tuoksujen täytteisessä myymälässä pystynyt olemaan.

Löysin itselleni pari kivaa siistimpää toppia eri liikkeistä, mutta muutoin shoppailut rajoittuvat laivan tax freehen. Mielessä nimittäin oli viikon päästä juhlittavat valmistujaiseni, joten varauduimme kärryjen kanssa juhlajuomien noutoon.

Meillä oli tällä lyhyellä irtiotolla tarkoitus nauttia luksushotellin ilmapiiristä, syödä hyvää ruokaa ja haistella Tallinnan kauniiden katujen tunnelmaa ja sitä todella saimme.

20170525_112237.jpg

20170525_114411.jpg

20170525_124246.jpg

Hotelli oli kyllä todella tasokas ja nautimme sen upeista tiloista ihan täysillä rentoutuen mm. aulabaarissa lasillisen ja suklaaraakakakun äärellä. Iso suositus Swissôtelille ja ravintola Spotille. Menemme varmasti toistekin!

20170525_161642.jpg

20170525_154602.jpg

Jo vuorokauden miniloma pois kotoa piristää tosi paljon. Tänä aamuna tuntui ihan maanantailta, mutta onpa ihanaa, että nyt mennäänkin kohti viikonloppua taas!

Aurinkoista perjantaita!