Alkaako siellä jo pääsiäisen menuu muotoutumaan mielessä? Jos hyvä, suklainen jälkkäriresepti on haussa, suosittelen kokeilemaan Kinder-juustokakkua! Tässä hyvä, netistä vuosi sitten kaivamani resepti jakoon näin palmusunnuntain kunniaksi.

kinder.jpg

Kakkupohjaan tarvitset:

200g Digestive-keksejä
80g voita

Painele murennetut keksit, joihin olet sekoittanut sulatetun voin, irtopohjavuoan pohjalle.
Suosittelen kakkuvuoan vuoraamista leivinpaperilla ja sisäreunojen vuoraamista reunakalvoilla, niin ei jää juustotäyte kiinni.
Laita pohja jääkaappiin täytteiden valmistuksen ajaksi.

Valkosuklaatäyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
200g valkosuklaata
2,5 dl vispikermaa
0.5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä

Maitosuklaatäytteeseen samat ainesosat, eli:

200g maustamatonta tuorejuustoa
200g maitosuklaata
2,5 dl vispikermaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä

Koristeluun mielikuvista, mutta minä käytin:

aitoa kaakaojauhoa
suklaaströsseleitä
Kinder-patukoita
Kinder-suklaamunia

Mikään ei estä sulattamasta suklaata ja koristelemasta kakkua sillä.
Myös erilaiset keksit tai keksimurut toimivat.

 

Kerroskakku pitää tehdä kahdessa osassa ja näin se tapahtuu:

Laita valkosuklaatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa vispikerma 5dl vaahdoksi. 
Sulata valkosuklaa vesihauteessa (tai mikrossa) ja sekoita se tuorejuuston sekaan.
Lisää sokerit.
Kuumenna tilkka vettä kattilassa kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet.
Kaada se sitten ohuena nauhana sähkövatkaimella sekoittaen tuorejuusto-valkosuklaaseokseen.
Lisää puolet kermavaahdosta (säästä puolet maitosuklaatäytteeseen) kevyesti nostellen.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa parisen tuntia.

Maitosuklaatäytteen valmistus:
 
Laita taas liivatteet liakoamaan, sulata maitosuklaa ja sekoita tuorejuuston ja sokereiden kanssa.
Sulata liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä, kaada nauhana tuorejuusto-suklaaseen samalla sekoittaen.
Kääntele joukkoon kermavaahto.
Kaada seos hyytyneen valkosuklaakerroksen päälle.
Jätä kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.
 
Koristele
kakku haluamallasi tavalla ja nauti!