Jos kaipaat lähestyvän vapun suhteen ihanan brunssiruoan reseptiä, tässä olisi oiva ehdotus siihen.

Italialainen Strata on paistos, johon voi heittää jääkaapista vaikka kaikki tähteet. Se kannattaa tehdä edellisenä iltana, antaa muhia yön ylitse ja paistaa seuraavana päivänä uunissa. Herkullinen ruoka, joka maistuu vähän jäähtyneenä raikkaan salaatin kaverina. Itse valmistin ruoan Hesarin reseptiä osin seuraten, osin muokaten paremmin omaan suuhun maistuvaksi.

_MG_0150.jpg

300g vaaleaa leipää
1 iso sipuli
1 pkt pekonia
250g (rasia) kirsikkatomaatteja
80g baby-pinaattia
5 kananmunaa
4 dl maitoa
2dl mustaleima Emmental juustoraastetta
2 tl Dijon-sinappia
suolaa
tuoretta basilikaa
pippuria

Leikkaa leipä kuutioiksi ja laita suureen kulhoon
Pilko sipuli puolirenkaiksi ja pekoni pieniksi kuutioiksi ja paista kypsiksi
Kaada molemmat leivän joukkoon
Lisää kirsikkatomaatit, pinaatit ja juustoraaste leivän joukkoon
Sekoita munista ja maidosta seos ja kaada sekin leipien päälle
Mausta seos sinapilla ja muilla mausteilla
Sekoita koko taikina tasaiseksi ja laita jääkaappiin kelmun alle mielellään yön yli odottamaan paistoa

Paista taikina seuraavana päivänä voidellussa uunivuoassa 175 asteessa n. 1 tunti ja 20 minuuttia. Voit suojata paistoksen foliolla, jos et halua kovin ruskeaa paistopintaa.
Paistos on valmis, kun massa on asettunut ja se on keskeltäkin kypsä.
Anna vetäytyä kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua.

Minulla kävi pieni äksidentti ja unohdin paistoksen uuniin liian pitkäksi aikaa ilman foliota. Pinta sai vähän liikaakin väriä, mutta ei se onneksi makua pilannut!

Maistuvaa maanantaita!