Oma, vuoden alusta asti kestänyt sokerilakkoni estää tällaisten herkkujen nauttimisen, mutta ei silti estä teitä saamasta tätä ihanaa reseptiä!

Olen valmistanut tätä vadelmaista valkosuklaajuustokakkua muutamaan otteeseen ja joka kerta se on kyllä vienyt kielen mennessään jokaiselta ruokailijalta. Kakku on gluteeniton ja valmistettu erilaisista normi viljatuotteita korvaavista jauhoista, mutta suosittelen kokeilemaan tätä ihan normaali ruokavaliota noudattavienkin keskuudessa. Kannattaa joskus astua siitä perus vehnäjauho -leivonnasta vieraammalle alueelle ja maistella miten rakenne ja maku muuttuu käytettäessä esim. kaurajauhoja tai maissitärkkelystä tms. Tämä kakku on sitä paitsi laiskan leipojan unelma - kaikki vaan sekaisin ja vuokaan paistumaan!

_MG_8839.jpg

Tarvitset pohjaan:

75g huoneenlämpöistä voita
30g sokeria
30g gluteenittomia kaurahiutaleita
40g gluteenitonta kaurajauhoa
55g maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
1 tl psylliumia (Farina paras)
1 maustemitta suolaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen
Sekoita kaikki pohjan ainekset taikinaksi ja painele irtopohjavuokaan
 Paista n. 15 minuuttia.

IMG_7977.jpg

Tarvitset täytteeseen:

600g tuorejuustoa
200g sokeria
3 kananmunaa
120g kermarahkaa (10% rasvaa)
30g maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
1/2 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
60g pakastettuja, kotimaisia vadelmia
60g rouhittua valkosuklaata

Vatkaa kaikki muut ainekset, paitsi vadelmat ja valkosuklaa tasaiseksi taikinaksi.
Kaada täyte paistetulle piirakkapohjalle ja ripottele pinnalle valkosuklaa ja vadelmat.
Paista 175 asteessa n. 50 minuuttia.
Sammuta sen jälkeen uuni ja anna kakun jäädä jälkilämpöön vielä puoleksi tunniksi.
Anna kakun jäähtyä ja laita sitten jääkaappiin viilentymään jääkaappilämpötilaan ennen kakun leikkaamista.

IMG_7959.jpg

Sitten ei kun ääntä kohden! Omnom...:)