Tarkkasilmäinen lukijani bongasi eilen kotimme telkkarista ja laittoi siitä heti viestiä. :)

Mikä harmi, että lähetys meni itseltä ohi, sillä esitysajankohdan kanssa oli pieniä sekaannuksia ja kaiken keskellä unohdin koko asian sitten itse! Onneksi nykyään kaiken näkee netistä jälkikäteen ja annankin teille postauksen lopussa linkin jopa kahteen ohjelmaan, jossa kotimme vilahtaa.

aitomedia%202.jpg

aitomedia%204.jpg

Kerronpa mistä on kyse.

Vuosi sitten syksyllä hehkutin tässä postauksessa tv-kameroiden vallanneen kotimme. Kyseessä oli tosiaan tv:seen tuleva produktio ja tuotannollisista syistä en saanut paljastaa ennen kanavaa, että mistä oikein on kyse. Jos en väärin muista vuoden takaisia asioita, alun perin ohjelman piti tulla ulos alkuvuodesta, mutta nyt syksyllähän se vasta on tuli.

aitomedia%203.jpg

Annoimme kotimme erään tuotantoryhmän* käyttöön päivän ajaksi, jossa he kuvasivat Erilaiset Perheet -nimistä dokumentaarista sarjaa. Sarjaa on aiemmin esitetty yhden kauden ajan. Meidän kotona on kuvattu parin sarjan juonto-osuudet, eli ihana Pipsa Hurmerinta on tepastellut kotonamme ja istuskellut sohvillamme juontoja tehdessään.

Olin paikalla koko päivän kuvausryhmän työskennellessä kotonamme ja vähän ruuhkaa siitä meinasi tulla, sillä kuvausryhmä oli kaiken kaikkiaan 7-henkinen ja kaikki kuvaukset suoritettiin vain alakerrassa.

aitomedia%206.jpg

aitomedia%207.jpg

aitomedia%205.jpg

Erityiskiitoksen haluan antaa upealle kuvausryhmälle, joka kohteli kotiamme kunnioittavasti ja varovaisesti jättämättä mitään jälkiä mihinkään. Kun kaikki otot olivat purkissa, ryhmä purkasi tavaransa (joita oli siis mielestäni ihan järjetön määrä!) puolessa tunnissa ja joka ikinen kynttilä ja maljakko ja tyyny löysi heidän aloitteestaan takaisin sinne mistä olivat ne käyttöönsä ottaneetkin.

Huomasi hyvin, että ryhmä oli täynnä ammattilaisia! He stailasivat itse kuvauspaikat ja hieman erinäköistä noissa kohdissa olikin, kuin omaan makuun laitettu koti. Mm. kaikki peilit ja lasipintaa sisältäneet tavarat oli otettava pois, sillä niistä olisi heijastunut kuvaan joko kuvausryhmän jäseniä, liikaa valoja, varjoja tms. Seurasin sivusta heidän työskentelyään koko päivän ajan ja sain vapaasti ottaa kuvia. Koska järkkäristä lähtee häiritsevä suljinääni, joka olisi tallentunut ääniraidalle, on kuvat otettu puhelimella. Jouduin jopa jossain kohtaa sammuttaa jääkaapin, koska sen hiljainen, tasainen hurina osui äänimiehen korvilla olleisiin kuulokkeisiin.

Oli hauska seurata työryhmän sisäistä dynamiikkaa ja jopa hierarkiaa. Kaikki tiesi paikkansa ja tehtävänsä ja homma toimi kuin junan vessa.

aitomedia%208.jpg

aitomedia%209.jpg

Jos haluat vierailla meillä virtuaalisesti, käy ihmeessä kurkkaamassa jaksot netistä! Ohjelman juontaja, upea Pipsa paljastui päivän aikana hyvin huumorintajuiseksi tyypiksi. :)

Pääset katsomaan ohjelmia Katsomoon Tästä linkistä.
Valitse joko jakso 1, (Romanikulttuurinen perhe) tai eilen esitetty jakso 7, Erityisherkkä perhe.


*Yhteistyössä Aitomedia