Tuo kuulostaa äkkisältään aika hullulta - mikä ihmeen voidepesu?!

Kirjoittelin hetki sitten silmänympärysihon ongelmista, jotka kaiken järjen mukaan alkoivat vaihdettuani meikinpoistoaineen. Sain tilannetta rauhoitettua Avenen  silmänympärysvoiteella (kts. tarkemmin täältä), mutta huomasin vesipesujen ärsyttävän koko ajan enemmän herkkää ihoa. Parhaimmillaan Pahimmillaan silmäluomet turposi yön aikana tuplasti ja varsinkin vasemman silmän ulkosyrjä punoitti luomesta rajusti ja alkoi kuivumaan ja hilseilemään. Iho tuntui myöskin kireältä ja jos silmät vähänkin vuotivat esim. tuulisella ilmalla, teki suolainen kyynelneste kipeää. Minulla ei ole koskaan ollut vastaavia iho-oireita ja niinpä olenkin nyt aika H. Moilasena, että mistä ihmeestä on kyse! Atooppiselta näyttää ja vaikuttaa, mutta lääkäriin oli turha mennä, sieltä kun saa vain kortisonivoiteen reseptin. Päätin kokeilla ensin kotikonsteja.

_MG_9872.jpg

Havaitsin, että varsinaisesti meikki ei ole se, joka oireita pahentaa, vaan meikinpoiston yhteydessä runsaasti käyttämäni vesi. Päivän aikana silmät ovat rauhalliset kevyen meikin alla ja turvotus laskee normaaliksi. Mutta heti kun pesen silmät kotiin päästyäni, alkaa älytön kutina, kirvely ja hetken päästä luomet taas turpoaa ja punoittaa. Olen pesun jälkeen laittanut luomille heti tuota Avenen voidetta, mutta jotenkin olo on sellainen, että damage has already been done, tuokaan voide ei pysty ihmeisiin. 

_MG_9876.jpg

Niinpä päätin jättää veden kokonaan pois kasvojenpesun yhteydessä ja siirtyä voidepesuihin. Täytyy sanoa, että ensimmäistä kertaa ruutattuani Aqualan L:ää (jota apteekissa tähän touhuun nimenomaisesti suositeltiin) kämmenelle ja hieroessani sitä maskaralla harjattuihin ripsiin, niin tuntui aika hoopolta. Miten ihmeessä rasva nyt poistaisi nämä tökötit ja sitten sitä ei edes huuhdottaisi pois vedellä, vaan jätettäisiin kasvoihin niine hyvineen?! Mutta mitä vielä, niin vaan kasvot kaikesta epäuskostani huolimatta puhdistuivat meikistä, eikä iho jäänyt ollenkaan kiristävän tuntuiseksi, eikä myöskään ihme kyllä rasvaiseksi. Kevyesti pyyhkäisin pehmeällä vanulapulla mustan ripsivärin värjäämän rasvan poskiltani ja silmäluomiltani ja huhheijaa, puhdas, kiristämätön ja rasvattu olo! 

Hullua, mutta toimii! Ja hei, ne silmät sitten... no ne tykkää kovasti voidepesuista ja olenkin saanut herätä voidepesut aloitettuani aamulla ilman turvonneita ja kipeitä, punoittavia silmiä! Avenella saan pidettyä kurissa muut oireet kuivumisesta kiristämiseen. Arvaatte varmaan, mitä kävi varsinaisille meikinpoistoaineille - ei tule minun kasvoilleni enää. Iso peukku rasvapesuille! :)