Olen haaveillut Islannista jo aika pitkään! Viime vuoden lopulla varatessani lentoja Prahaan, oli Reykjavik ykköskohteeni, mutta koska aikailin lentovarausten kanssa, nousi lippujen hinnat sen verran korkealle, että yhden lipun hinnalla sai melkein kolme Prahaan. Niin jäi Reykjavik sillä kertaa väliin, mutta onneksi tilanne korjautuu nyt! Huomenna suuntaan tuliperäiselle saarelle ja pääsen kokemaan varmasti jotain ainutlaatuista!

Vierailulistalla on ekaksi Sininen Laguuni. Uinti 35-asteisessa turkoosinsinisessä ja täysin läpinäkymättömässä mineraalien rikastuttamassa vedessä keskellä autiota laavakenttää lohkareiden välissä täytyy olla jotain todella henkeäsalpaavaa!

blue%20lagoon.jpg

Lisäksi neljän päivän vierailun aikana on tarkoitus tutustua tietysti niihin kuuluisiin geysireihin, vesiputouksiin, kansallispuistoon ja Pohjois-Amerikan ja Euraasian mannerlaattojen erkanemiskohtaan - jotain mitä, ei joka paikassa todellakaan näe! Odotan innolla karua luontoa, ihan uudenlaisia elämyksiä ja kokemuksia sekä tietysti Reykjavikin pienen pienen kaupungin nähtävyyksiä ja ostoskatua.

Sää ei Islannissa ole liki koskaan hyvä - edes meidän suomalaisten mittapuun mukaan. En tiedä miten islantilaiset pärjäävät ilman kesää, tyypillisin kesäpäivän lämpötila kun on vain +16 astetta. Hellettä ei esiinny. Meidän reissun ajaksi saarelle on luvattu n. +5-6 astetta ja puolipilvistä. Vettäkin voi tihuttaa. Aika samaa kuin siis täällä, mutta saarella tuulee ja patikointi mm. märillä poluilla saa ainakin meikäläisen pakkaamaan laukkuun kunnon ulkoiluvaatteet, pipon ja jotkut hyvät, vettäpitävät kengät.

Mukaan reissuun lähtee tietty myös kamera. Muistikortti varmasti p u r s u a a upeita luontokuvia kotiin palatessa!!

Ihanaa loppuviikkoa kaikille!


Sinisen Laguunin kuva lainattu täältä