Joulun paras ja maukkain glögi-resepti tulee tässä!

Vietimme pikkujouluja/tupareita viikko sitten ystävän luona ja hän tarjoili meille aivan ihanaa glögiä! Tämä resepti oli pakko saada itselle ja nyt jaan sen ilolla myös teille! Tätä kun keittelee, kotiin tulvahtaa niin ihana tuoksu! Väri on kauniin keltainen ja entäpä maku - niin tuhdin mausteinen ja jouluinen ja lämmittää ihanasti varsinkin näin flunssan vieläkin jyllätessä...

Tämä resepti on kuulemma alunperin "Roomalaisesta keittokirjasta" ja ystävän ystävä heitti sen ulkomuistista, mutta hyvänpä heitti! Itse heitin kehiin vielä tähtianista, sillä pidän kovasti sen tuoksusta ja mausta. Minä myös puolitin reseptin, joten tässäpä siis ulkomuistin ja muokkailun tulos;

IMG_4268.jpg

Tarvitset:

1 pullo puolimakeaa valkoviiniä (hedelmäinen J.P Chenet Medium Sweet käy tähän hyvin)
1 litra omena- tai päärynämehua (minä laitoin omena-päärynämehua)
n. 100g hunajaa
muutama taateli
kanelitanko
tähtianis tai kaksi
2 laakerinlehteä
ripaus pippuria
1 pieni pussi sahramia

Ja näin sen teet:

Laita puolet valkoviinistä kattilaan, lämmitä alkoholin haihtumisesta huolimatta. Lisää hunaja ja anna sulaa.
Hienonna joukkoon muutama taateli, lisää kanelitanko, tähtianis, laakerinlehdet ja ripaus pippuria.
Sekoita joukkoon myös sahrami.
Anna kiehahtaa ja keittele puolisen tuntia. Mitä kauemmin keittelet, sitä enemmän maut irtoaa.

Puolen tunnin kuluttua laske lämpötila sellaiseksi, ettei enää kiehu (eikä alkoholi enää haihdu) ja lisää loput viinistä sekä litran verran mehua. Taisin itse laittaa n. 8-9 dl.

Anna kuumentua uudelleen ja tarjoile.

IMG_4270.jpg


Takaan ja alleviivaan, että tämä on parasta jouluglögiä, jota olet koskaan nauttinut! <3

Meillä keitellään tätä taas ihan pian...! :)