Tässä ensimaistiainen uudistuksen alla olevasta kylppäristämme!

IMG_3992.jpg

Asiat ovat lähteneet rullaamaan kylppärin osalta huimaa vauhtia!

Homma lähti liikenteeseen siitä, kun päätimme ihan ensiksi uusia haljenneet käsienpesualtaat niin yläkerran kylppäriin kuin alakerran  vessaankin. Molempiin altaisiin on joskus pudonnut jotain kovaa (itse pudotin alakerran altaaseen kynsilakkapullon), joka aiheuttaa altaan pintaan pienen särön. Aikaa myöten se särö alkaa kasvamaan ja etenee, kunnes se muistuttaa hämähäkin seittiä. Varsinkin alakerran allas oli todella karmean näköinen.

IMG_4015.jpg

Valitsimme molempiin tiloihin hieman suoralinjaisemmat altaat, kuin mitä entiset olivat. Altaiden asennus vähän arvelutti itseäni, mutta mies vakuutti minut totaalisesti putkimiestaidoillaan! Ei mennyt kauaa, kun altaat oli vaihdettu! Ilme muuttui noinkin pienellä asialla jo hurjasti!

Koska mega kalliiseen remonttiin emme nyt ryhtyneet, päätimme kohentaa kylppärin ilmettä kaikilla muilla mahdollisilla keinoilla. Tähän sisältyy kalusteet, valaistus ja sisustus. Halusimme kylppäriin enemmän myös kodinhoitohuonemaista ilmettä ja toimintoja ja niinpä pesukoneen ympärille päätettiin rakentaa pyykkihuoltopiste lisäämällä kaappitilaa pesukoneen viereen ja niiden päälle taso mm. pyykkien viikkausta helpottamaan.

IMG_3998.jpg

Kaappi oli haasteellista löytää, sillä allas on tosi lähellä. Mikään normaalisti aukeava kaapinovi ei tullut kyseeseen, sillä se olisi osunut altaaseen. Tajusimme aika nopeasti, että mikään valmis kylppärikaluste ei tule olemaan sopiva ja teettäminen alkoi tuntumaan vaivalloiselta ja kaikkea muuta kuin kustannustehokkaalta. Koska kyseessä on märkätila, piti kalusteen jalat myös miettiä tarkkaan. Silloin miehellä välähti – hommataan rulokaappi. Tämä enemmänkin työ- ja toimistotiloissa palveleva kaappi olisi täydellinen tilaan! Kävimme hakemassa Ikeasta valkoisen kaapin metallinvärisellä rulo-ovella. Aluksi kavahdin tuota metallinsävyistä ovea, mutta se sopii tosi hyvin kylppäriin. Muita samansävyisiä juttuja on seinällä oleva kuivausteline, hanat, suihkut ja putket. Sitä paitsi tuon oven voi aina suhauttaa spray-maalilla valkoiseksi, mutta minusta tuo sopii kylppäriin hyvin. Ovi näyttääkin livenä paljon paremmalta kuin kuvassa. Sahautimme lisäksi tähän kokonaisuuteen sopivaksi Bauhausissa mittojen mukaan korkeakiiltovalkoisen taso ja sitten alkoikin asennus.

Olen kyllä huisin ylpeä siippani nikkarointitaidoista! Siinä hän pistosahalla teki tasoon tarvittavat letkujen reiät, kokosi kalusteet, asensi tason ja veti silikonit rakoihin tuosta vaan! Onneksi mies tykkää tällaisista remonttipuuhista ja tekee aina todella huolellista jälkeä! Tuon kaapin kokoaminen ja paikalleen saanti ei sekään ollut ihan yksinkertainen juttu muiden osien ja ahtaan tilan takia. Jätimme kaapista sokkelin asentamatta ja ostimme säädettävät jalat kaappiin, jotta saimme kaapin oikealle korkeudelle tasoa ajatellen.

IMG_4012.jpg

Kaapin sisälle hankittiin pyykkejä varten Ikeasta valkoisia muovilaatikoita, jokaiselle oma. Tila piti pystyä hyödyntämään ihan viimeisiä millejä myöten ja kyllä kesti kauan löytää sopivat pyykkilaatikot. Mitattiin yksi jos toinenkin kori ja laatikko ja vaikka mikä. Viimein nämä osuivat käsiimme ja ihan täydellisethän ne ovatkin! Kaapin sisään mahtui myös pesuämpäri ja muut siivousvälineet -ja aineet. Nyt ei myöskään tarvitse miettiä kaapinovien osumista altaaseen, rulo kun kääntyy ylös ja kaapin sisään tilaa viemättä. Ihan täydellinen ratkaisu!

Tason päälle laitoin tauluasetelman ihan vain letkuja ja johtoja piilottaakseni. Meillä on kaikki johdot ja systeemit pintavetoina ja tuon pienemmän taulun takana on mm. pesukoneen hana ja poistoletku. (Miten typerästi sekin keskellä seinää!) Tuohan nuo taulut toki viihtyisyyttäkin tilaan ja kyllähän kylpyhuonekin pitää sisustaa. Kehyksiin pääsi ihanaa käpypaperia sekä Desenio-yhteistyöstä saatu matkalaukkuprintti. (Huomasin juuri, että se on tipahtanut osittain paspiksen ulkopuolelle...)

IMG_4017.jpg

IMG_4016.jpg

Yksi hyvin paljon tilaan vaikuttava asia muuttui myös heti kättelyssä – valaistus!

Huomasin edellisistä postaamistani kylppärikuvista, että kaikki oli tosi keltaista. Tuo valon väri sai kylppärin näyttämään likaiselta ja tunkkaiselta ja vääristi kaikkia sävyjä, varsinkin lattian. Irrotin valot ja kipaisin uudet, kylmän sävyiset putket ja koko kylppäri raikastui! Valolla on niin älyttömän suuri vaikutus kaikkeen!

IMG_4023.jpg

Yöllä kirkasta valoa ei sen sijaan tarvitse, joten ripustin tuollaisen nipsuvalon peilikaapin viereen, joka palaa öisin. Kylppäriin tulee oikein kiva ja tunnelmallinen fiilis. Vessassa ei tarvitse käydä pilkkopimeässä, muttei myöskään sokaistua kirkkaista valoista, jos kesken unien sinne pitää lähteä.

IMG_4028.jpg

IMG_4027.jpg

Tässä nyt sitten vielä vertailun vuoksi ennen ja jälkeen kuvat.

Näissä näkee erityisen hyvin tuon valon värin vaikutuksen! Lattian väri on ihan toinen tässä kirkkaassa, puhtaan valkoisessa valossa. Tässäpä siis ihan ykkösvinkki kaikille - tsekatkaa aina tilan valaistus, sen väri ja teho. Tarkempia valaistusvinkkejä löydät muuten tästä postauksesta!

kylpp%C3%A4ri%20ennen%20j%C3%A4lkeen%201

Kamera pikkuisen vääristää, kylppärissä ei ole ihan noin sininen tunnelma, mutta kylmän sävyiset valot tuovat kyllä paljon kaivattua raikkautta ja valkoisuutta tilaan. Kylppäri ei ole vielä lähellekään valmis, mutta halusin kuitenkin jo nyt paljastaa tämän ”kodinhoitopuolen”.

Vielä täytyy ratkaista suihkunurkkauksen puoli sekä huoltaa tuo lattian muovimatto. Lisäksi laattojen saumat suihkun luona tarvitsevat käsittelyä ja olenpa miettinyt katonkin maalausta, mutta sitä vielä harkitsen. Värimaailma on hahmottumassa pikkuhiljaa, sitä on vähän aistittavissa jo näissä kuvissa ja tekstiilitkin pitäisi vielä valita. Vielä piisaa siis hommaa, mutta hiljaa hyvä tulee...

What say you - hitti vai huti tuo meidän rulo-ratkaisu...?!