Ostin aika tarkkaan viisi kuukautta sitten uuden maton olohuoneeseemme Askosta. Olin tosi iloinen maton kauniista ulkonäöstä ja sen paksun tuntuisesta villamaisesta materiaalista. Sain kuitenkin välittömästi kommenttiboksiini saman maton omistajilta viestiä, että matto on tuottanut heille pettymyksen ja jo parissa kuukaudessa maton ulkonäkö on mennyt tosi huonoksi. Olipa yksi käärinyt maton jo kellariinkin. Puhuttiin nukkaantumisesta ja lankojen epäsiististä ulkonäöstä. Tutkailin tarkoituksella maton kuntoa pari kuukautta sitten ja silloin totesin, ettei siinä esiinny nukkaantumista, mutta langat ovat pinnalta paikoin vähän pörröttyneet. Se alkoi harmittamaan, että jo parin kuukauden käytön jälkeen huomasin tällaista.

No, mitä on elämä maton kanssa nyt 5 kuukautta kestäneen käytön jälkeen? -No, aivan karmeeta! Katsokaa itse kuvia!

IMG_2545.jpg

IMG_2547.jpg

Langat ovat todella pörröttyneet saaden kuvioiden terävät reunat sumentumaan ja matto näyttää siltä, kun kuvio olisi jotenkin levähtänyt. En puhu mistään pienestä pörröttymisestä, vaan maton pintaa peittää kunnon villakerros! Myös reunat ovat alkaneet nukkaantumaan ja maton ulkonäkö alkaa olemaan suorastaan törkeän epäsiisti.

IMG_2548.jpg

Olen käännellyt mattoa, jotta se "kuluisi" tasaisesti jokaisesta kulmasta, keskiosahan on tietysti ihan priimakunnossa, sillä olkkarin pöydän alla ei kävele kukaan. Juurikin siis nuo kulmat ovat todella kuluneet, missä eniten matto joutuu rasitukselle. Ja mitä on sitten tuo rasitus? -Tavallinen käveleminen matolla ja joskus siinä loikoilu, niin koiran kuin meidän ihmistenkin. Eli siis täysin normaalilla käytöllä on tuo matto ollut.

Olen yrittänyt putsata mattoa patterikäyttöisellä nukanpoistajalaitteella sekä imurissamme olevalla lujaa vauhtia pyörivällä harjaspäällä, jolla puhdistuu mm. eteisen kuramatot heinistä ja roskista, hiuksista ja koirankarvoista ihan heittämällä, mutta tuohon mattoon ei pure sekään! Villalangat sen kun rönsyilee ja tekee kerroksen maton pintaan.

IMG_2546.jpg

Olen todella, todella harmissani ja mieli tekisi laittaa Askolle pieni palaute aiheesta. Ei mikään matto voi tulla tuon näköiseksi tavallisella kotikäytöllä viidessä kuukaudessa. Jo on surkeata laatua!

Tuo matto joutaa pois käytöstä pikimmiten. Ihan on roskiskamaa, tuota en kehtaa tarjota kenellekään edes mökkikäyttöön. Tilalle on etsittävä uusi pikimmiten ja yksi jo kiikarissa onkin, mutta siitä lisää myöhemmin. Jos ruudun takana on samaisia lukijoita, jotka kommentoivat silloin maton ostaessani omien mattojensa kuntoa, olisi mielenkiintoista kuulla onko matto teillä enää käytössä ja kuinka huonoon kuntoon se kenties menikään? Tästä linkistä pääsette vilkaisemaan miltä matto näytti uutena (ihan erinäköinen kuin nyt!) ja mitä kommentteja se kirvoitti lukijoilta.