IMG_1428.jpg

Kelmua. Kukkia. Maljakko. Muuta ei tarvita.

Äitienpäivä on ylihuomenna, liki jokaisessa kodissa ojennetaan kukkia sunnuntaina ja maljakkoonhan ne toki pitää laittaa. Välillä on kuitenkin hankala löytää sopiva maljakko, eikö?

Sain tänään etuajassa omat äitienpäiväkukkani ja halusin laittaa 20 ruusua isoon sylinterivaasiin. Parikymmentäkään ruusua ei silti riittänyt täyttämään vaasia, vaan ne nojasivat tyhmän näköisesti pitkin reunoja ja keskiosa oli tyhjää täynnä. Mikä avuksi? Sitten se välähti! Vedin kelmun tiukasti sylinterivaasin yli peittäen koko suuaukon.

IMG_1415.jpg

Sitten työnsin ruusun varren yksitellen kelmun läpi ja ne jäivät töröttämään juuri siihen, mihin ne laitoin. Hihkaisin kyllä pienesti, kun huomasin ideani toimivan! :)

asettelu.jpg

IMG_1429.jpg

Varretkin asettuvat tosi nätin näköisesti vaasin keskiosaan. Viimeiseksi siistin kelmun reunat ja painoin ne tiukasti maljakon reunaan kiinni. Jätin muutaman sentin kuitenkin, ettei kävisi niin, että kelmu karkaisi.

IMG_1420.jpg

Kirkkaassa valossa ikkunan edessä kelmun reuna erottui vähän...

IMG_1425.jpg

Loppusijoituspaikassaan olkkarin pöydällä kelmusta ei ole enää tietoakaan, vaan pöydälla näkyy vain runsaan näköinen, kauniisti aseteltu ja ilmava ruusukimppu.

IMG_1441.jpg

Tällä keinolla voi helposti täyttää isonkin vaasin pienemmällä määrällä kukkia ja ne ovat nätisti irrallaan. Vierastan itse tiukasti sidottuja kimppuja, mutta tämä versio jää kuitenkin hyvin rennoksi. Kelmusysteemi ei tosin varmaan toimi kovin pehmeävartisilla kukilla, ruusun varsi on niin kova ja sen saa veitsellä teräväksi, että kelmun lävistäminen on helppoa. Aion niin käyttää uudelleen tätä keksintöäni! :)

Kokeile sinäkin!