Hiukset. Nuo ikuiset murheenkryynit, Bad Har Dayn aiheuttaja, naisen kruunu ja mitä muuta.

Itselläni on perus suomalaiseen tapaan hentoiset ja ohuet hiukset. Olen kuullut usein kampaajalta, että minulla on paljon hiuksia ja jos ne olisivat yhtään karheammat, olisi ponnarikin paksumpi. Minulla on lähes aina ollut sellaiset puolipitkät hiukset - saa kiinni ja näteille kampauksille, mutta koskaan hiukseni eivät ole olleet esim. puoleen selkään (paitsi pidennyksiä pitäessäni, joista olen luopunut jo monta vuotta sitten.) Nyt hiukseni ovat kuitenkin oman mittapuuni mukaan jo aika pitkät, varmaan lapsena viimeksi ollut näin pitkät?

Alla olevassa kuvassa on hiukseni "luonnontilassa", eli pestyinä ja käsittelemättöminä. Tai no, föönäsin ne kuivaksi ilman mitään aineita, muuten luonnonkiharat olisivat aivan villinä ja sitä takkukasaa en halua. Kuvasta näkee myös hyvin pörröisen hiuslaatuni (kihartuvan tukan ikuinen ongelma) ja se saa hiukseni, varsinkin latvat näyttämään tosi kuivilta, vaikkeivat sitä olisikaan. Olen edellisen kerran leikannut latvani n. 2 kuukautta sitten.

IMG_1397.jpg

Leikkaan aina jonkun vuoden välein jotain radikaalia, lyhyempää mallia hiuksiini ja sitten kasvatan niitä taas. Viimeisen vuoden ajan hiuksiani on kerrostettu melko runsaasti ja latvallahan on tällöin tapana ohentua entisestään. Nyt kärsinkin hiirenhäntä-kompleksista; pisimmät hiukseni takana lapaluiden kohdalla näyttävät tosi ohuilta ja kaipaan jotain ryhtiä ilmeeseen. Aloinkin miettimään julkkisten suosimaa long bob -mallia, eli pitkää polkkaa.

Hirvittäisiköhän leikata katkoviivan kohdalta letti poikki?! Siitä lähtisi varmaan 15 senttiä pisimmillään, mutta toisaalta ei tuo latvakaan hyvältä näytä...

hiukset.jpg

Long bob, eli pitkä polkka tuntuu kivalta ajatukselta. Se myös sopii hyvin kasvonpiirteisiini ja sen jos leikkaisi, olisi hiukset jotakuinkin tasapitkät, hieman lyhyempiä kerroksia sekä "otsista" lukuunottamatta, joka on nyt leukamitassa. Lyhyempää mallia on helpompi saada kuohkeammaksi, kuin tällaista pidempää hiusta, joka muuttuu pituuden myötä heti raskaammaksi. Hentoinen hiuslaatu näyttää ylllättäen paremmalta, jos ei ihan päätä nuole. Jotain tällaistä olisi siis polkka-ajatuksissa:

longbob.jpg

Siinä muuten upea rivi upeita naisia! Charlizella on hieman pidempi malli, Gwynethillä taas tuollainen eteen pitenevä. Heidin polkka on aavistuksen lyhyt mieleeni, Jenniferillä ehkäpä juuri sellainen mitä mietin. Myös isoille laineille kiharrettu pitkä polkka näyttää muuten super hyvältä.

Olen myös miettinyt, jos laittaisikin vähän tummemman vaaleita raitoja hiuksiin. Pitäisiköhän muuten samalla kokeilla keskipään jakausta...? Voi tätä naisen elämää! :)

Lauantaina minulla on kampaaja. Kysynkin nyt teiltä, arvon lukijat:

Long bob or not?