Tässä perinteisen pääsiäisherkun helppo resepti jakoon!  

Jos pasha herkkuna on perinteinen, minun pashani ulkonäöltään ja muodoltaan on kaikkea muuta. Pasha-muotithan ovat perinteisesti sellaisia puisia ja sokeritoppamaisia, mutta itse en omista sellaista. Pashaa teen tasan kerran vuodessa, en ole siis katsonut tarpeelliseksi hankkia sitä varten erillistä muottia, vaan teen pashan siivilässä.  Minun pashani on siis matala ja pyöreä, mutta maku herkullinen!

Ja näin se käy:

IMG_3626.JPG.jpg

Pääsiäispasha

75 g erittäin pehmeää, huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munankeltuaista
500 g rahkaa
1 dl kuohukermaa
2 munanvalkuaista
1 appelsiini
1 sitruuna

Tarvitset lisäksi:

- Suodatinpusseja, harsokangasta (esim. vauvan unirättikangas) tai sideharsoa
- Siivilän 
- Koristeeksi pääsiäiskaramelleja
-Voit koristella pinnan myös veitsen viilloilla


-Vaahdota pehmeä voi, sokeri ja vaniljasokeri
-Lisää keltuaiset yksitellen koko ajan voimakkaasti sekoittaen
-Sekoita rahka voi-keltuaisvaahdon sekaan
-Vaahdota kerma erikseen, samoin valkuaiset erikseen ja sekoita ne rahkaseokseen varovasti nostellen
-Mausta seos appelsiinin ja sitruunan raastetuilla kuorilla sekä lorauksella mehua
- Avaa suodatinpussit reunoistaan, kastele ne ja vuoraa niillä siivilä (toimi samoin harson kanssa)
-Täytä muotti rahkaseoksella ja nosta suodatinpussien/harson reunat ylös massan päälle
- Aseta päälle paino. (Itse käytän pientä lautasta)
-Laita siivilä isoon muovikulhoon ja jätä jääkaappiiin vuorokauden ajaksi, jotta ylimääräinen neste pääsee valumaan pois.  

-Koristele ja nauti