Olen erittäin innoissani uusista kesäkeittiösuunnitelmistamme ja pari pihaa ja terassia koskevaa postausta olenkin jo kirjoittanut täällä ja täällä.

Terassin laajennuksen myötä aloin haaveilemaan kesäkeittiöstä. Tällä hetkellä terassilla oleva "ruoanlaittopiste" koostuu tasan grillistä. Itse haluaisin tilaa myös ruoan valmistukselle, laskutilaa ja jotain hyllyjä. Mies taas on haaveillut uudesta grillistä jo pari vuotta. Nyt jos koska on oikea aika uusia se tämän kesäkeittiön rakentamisen yhteydessä. Miehillehän pitää aina välillä myydä idea jostain uudesta, aina välillä ensireaktio jostain muutoksesta on sellainen väsynyt "joko taas" -huokaus.
Inspiraatio -sekä ideakuvana miehelle olen käyttänyt seuraavaa: 

terde.jpg

Mielestäni tämä kesäkeittiöseinä on kertakaikkisen ihana! Betonitasot ovat niin mahtavan näköiset ja tuo tasoon upotettu grilli on kyllä huikaisevan hienon näköinen! Grillit sellaisena "kärryversioina" ei hivele silmiä, meiltäkin löytyy sellainen tällä hetkellä, mutta se saa niin lähteä! Tällainen pöytämalli olisi juuri passeli kesäkeittiöömme ja ennen kaikkea, sain myytyä idean pöytätasolle sijoitettavasta grillistä siipalle tällä kyseisellä kuvalla.

Mietimme hetken betonitasojen valamista, niistähän on nykyään helppoja DIY-paketteja kotiremontoijalle, mutta me kuitenkin haemme aavituksen kevempää ilmettä terassillemme. Pelkään, että tällainen massiivinen rakennelma saattaisi olla pienelle terassillemme hieman liikaa. Betonimainen pinta tulee siitä kuitenkin löytymään, varmaankin tiiliä rakennusmateriaalina, taso ruoanvalmistusta varten sekä ylähyllyjä yrteille tms. Lisää ihania terassikuvia ja inspiraation lähteitä löytyy Pinterest -kansiostani.

Tänään saapuu muuten uudet terassikalusteet kotiinkuljetuksella ja miehellä sattuu olemaan vapaapäivä huomenna. Hän lähtee ostamaan terassin laajennukseen tarvittavat materiaalit ja vähän vihjasi, että saattaisi samantien ryhtyä myös nikkarointipuuhiin. Meillä siis saattaa olla isompi terassi nopeammin kuin luulinkaan. Joskus nuo miehet sitten osaa yllättää positiivisesti...! ;)

 

Kuva lainattu täältä