Nyt luvassa kattava pläjäys terassiasioista!

Palaan aiheeseen vielä saman, jo edellisessä pihapostauksessa käyttämäni kuvan kera ja kerron vähän enemmän mitä mielessämme liikkuu koskien terassin laajennusta ja kalustehankintaa.

Mitä kuvassa on?

yard%201.jpg

- Itse terassi on mieheni rakentama ja palvellut meitä hyvin jo monta vuotta. Terassin laajennuksen yhteydessä vanha osa saa peruskorjauksen ja koko terassi laajennuksineen uuden värin pintaansa. Päädymme todennäköisesti harmahtavaan sävyyn, ruskea on nyt nähty.

- Kasvipuolella tilanne on aika kiva ja sellainen, jota haluamme. Vasenta reunaa koristaa erilaiset ja erikokoiset havukasvit, joista isoimpana heti oven vieressä oleva 2,5 metrinen tuija. Havukasvien juurella on valkoista koristekiveä ja niitä kiertää harmaa tiilireuna, joka nyt poistuu terassin tieltä. Kukkapenkkini on sen sijaan surkea. Villiviini vie tilan ja kasvuvoiman kaikilta kasveilta ja jäljellä enää sinnitteleekin portin pielessä vuorenkilpi, joka nyt saa lähtöpassit. Villiviintä en ole valmis harventamaan, sillä se antaa niin ihanaa suojaa sekä vastapäiseltä talolta että suoraan edestä porottavalta auringolta.

- Kalusteiden ostoa olemme lykänneet varmaan viimeiset 3 vuotta. Tänä kesänä ne ovat todellakin tulleet tiensä päähän ja uudet tilattiinkin yllättäen jo eilen! Sattui löytymään sopivat pienen nettisurffauksen jälkeen, joten mitä sitä enää sitten miettimään! Nyt tilalle tulee paljon sirompi setti.

Ja mitä terassille sitten haetaan?

- Polyrottinkisia kalusteita olen halunnut jo kauan, mutta useammat niistä ovat makuuni liian massiivisia ja laatikkomaisia. Nämä nettikaupan alesta löytämämme kalusteet ovatkin sirot ja kevytrakenteiset, eli juuri meidän mieleemme! Kalusteet löytyivät jo ennenkin hyväksi havaitsemastani Veken Kalusteesta, josta mm. sohvapöytämme on kotoisin. Niitä oli vain kaksi settiä jäljellä, joten oli toimittava nopeasti.

puutarhakalusteet.jpg

Mustaa helppohoitoista polyrottinkia siis tulossa! Pöytä on juuri sopivan kokoinen ja siinä mahtuu tarpeen tullen ruokailemaan 6 henkeä, kun lisää varatuolit päihin. Meillä toimii varatuoleina Ikeasta ostetut mustat klaffituolit, joten nekin sopivat tähän uuteen settiin. Tykkään todella paljon tämän kalustesetin simppelistä ilmeestä ja näiden pitäisikin saapua kotiin jo tämän viikon aikana!

Koska tänä kesänä voimme isommalle terassille kaavailla myös kaipaamme löhöaluetta, sohva on kalustehankintalistalla myöskin. Sopivia yksilöitä etsitään parhaillaan, mutta täytyy sanoa, että Ikean uutuus, Kungsholmen -sarja, jonka osista voi koota sellaisen istuinryhmän kun haluaa, vaikuttaa todella mielenkiintoiselta! Tyyli on aavistuksen liian koristeellinen makuuni, mutta luulen, että tulisin toimeen tämän asian kanssa. Kyse on kuitenkin pihakalusteista, joten toimivuus ja käytännöllisyys tulee ensin.

ikea%20sohva.jpg

Luulen, että piipahdamme joku kerta Ikeassa tutustumassa tarkemmin tähän, myöskin polyrottinkiseen kalustesarjaan. Helppohoitoisuus on päivän sana ja onpa todella kiva, että myös puutarhakalusteisiin tulee näitä eri moduuleista koottavia settejä, tarpeita kun on kuitenkin joka lähtöön eri kokoisilla pihoilla ja terasseilla!

Viime kesänä kävi myös selväksi, että oven ja ikkunoiden yläpuolella oleva markiisi ei riitä suojaamaan ja tekemään varjoa tarpeeksi kuumilla kesäpäivillä, pieni pihamme on helposti tulikuuma pätsi! Markiisin tehtävähän onkin ensisijaisesti antaa suojaa niin, että aurinko ei pääse sisätiloihin ja siihen tarkoitukseen se kyllä toimii. Olemmekin ajatelleet lisävarjoksi purjevarjoa, jonka voisi virittää tuohon pihan keskiosaan.

purjevarjo%20.jpg

Kesäkeittiösuunnitelmia tehtiin viikonloppuna mittanauhan kanssa myös ja pikkuhiljaa alkaa piirtymään visiot siitäkin. Siitä lisää ensi kerralla!

Mukavaa maanantaita! :)


(kuvat lainattu linkkien takaa)