Kyllä ne on nyt taas nähty. Värit.

Niitä hetkellisiä värinkaipuutiloja tulee aina välillä ja useimmiten ne kestää lyhyen aikaa. HM:stä tilaamani vaaleanpunaiset tyynynpäälliset olivat kyllä niin surkeaa laatua, että nyppääntyivät kuukauden käytön jälkeen ihan täysin. Suorastaan ärsytti, enkä muista, että olisi minkään muiden tyynynpäällisten kanssa käynyt noin.  Niinpä päälliset sai lähtöpassit ja heti kun tilalle tuli harmoninen musta-valko-harmaa ilme, tuntui kuin olisi jotenkin helpompi hengittää. Tuli sellainen rauhallinen ja kotoinen olo.

En yleensä harrasta symmetriaa, vaan tykkään rikkonaisemmista ja parittomista jutuista. Nyt kuitenkin sohvalla on pitkästä aikaa samanalaiset tyynyt samalla lailla. Pikku juttu, mutta antaa heti vaihtelua. Nuo valkoiset tyynyt mustalla kanttauksella ovat mielestäni super tyylikkäät. Tuollaiset petivaatteet voisi hankkia sänkyyn.

IMG_0877.jpg

Olen vähän jo sillä kannalla, että paksu ryijymatto saisi lähteä kellariin odottamaan ensi talvea/joulua. Kevyempi matto voisi olla paikallaan ja oikeastaan on jo ikävä meidän raitamattoa.

Olen myös miettinyt vaalean puun, siis jonkun koivun tai vaahteransävyn yhdistämistä sisustukseen pienin ripauksin. Se toisi vähän lämpöä mukanaan, mutta koska vanhat kirsikanväriset lattiat ovat vahingoittaneet pysyvästi verkkokalvojani, en siedä yhtään, että puu taittaa punertavaan sävyyn. Myöskin kellertävä sävy on iso nou nou. Oli muuten aika työ löytää viime kesänä keittiöön tasot, jotka olivat vaaleaa puuta ilman punertavaa tai kellertävää sävyä. Ne ovatkin aikalailla sitä puunsävyä, jota voisin olkkariinkin tuoda. 

IMG_0885.jpg

Nuo äidiltäni saamat tulppaanit ovat jännät - nupussa ollessaan ihan vihreitä varsien tapaan, auetessaan kellertävän valkoisen ja minunvihreän sekoitusta. Tosi upeita. Olen miettinyt ison viherkasvin ostamista, kun oliivipuuni otti ja kuoli talven aikana. En kuitenkaan pidä monenkaan viherkasvin lehtien muodoista, joten taidan ottaa riskin ja ostaa sen oliivipuun uudelleen. Ja todennäköisesti tappaa sen uudelleen.

Odotankin innolla jo pääsiäistä. Voi tuoda kotiin risuja ja odottaa niihin puhkeavia vihreitä hiirenkorvia. Silloin koti täyttyy myös helmililjoista, narsisseista ja tietty tulppaaneista. (Pitääkö Kinder-munat muuten mainita myös...?)

Taisin muuten välttää tuon kotona velloneen kuumeflunssan. Luulisi sen jo tarttuneen, jos olis ollut tarttuakseen, sillä molemmat, mies ja tytär ovat jo päässeet töihin/kouluun takaisin.

Mukavaa päivää teille!