Nyt se on kuulkaa niin, että kitukasvuisen nurmikon joka vuotinen uudelleen kylväminen ja hoitaminen alkaa riittämään. Maaperä taloyhtiömme tontilla on jokseenkin erikoinen. Siinä ei kasva nurmikko kunnolla tai sitten se sammaloituu paikoin ja tästä on naapureidenkin kanssa ollut usein puhetta. Olemme jopa kerran vaihtaneet koko nurtsin siirtonurmen avulla. Nurmikko kasvaa uudelleen talven jäljiltä kunnolla vain, jos sen kylvää joka kevät ja odottaa sen kasvamista. Muutoin pihan pieni vihreä läntti on paikoin ruskea, paikoin vihertävä. Kypsyttelin ajatusta nurtsialueen poistamisesta jo viime kesänä, mutta vasta hiljattain ehdotin sitä miehelle.

Niinpä me aiomme kevään/kesän korvilla laajentaa terassia niin, että tuo pieni vihreä kaistale väistyy tieltä. Pihamme on rivitalopihoille tyypilliseen tapaan pieni. Tarvitsemme enemmän terassitilaa ruokailuryhmälle sekä oleskelulle ylipäätään, kuin pientä kaistaletta nurmikkoa, jossa kukaan ei oleile. Kyllähän vihreä läiskä on tuonut toki viihtyisyyttä, mutta saa sitä muillakin keinoin aikaiseksi. Koirakin tottunee myös uuteen takapihaan ja jäähän sille terassia kiertävät "viheralueet" havukasveineen. Poikakoira ei muutenkaan pissaile keskelle nurmikkoa, vaan käy aina nostamassa jalan puita vasten, joten ne alueet riittänee karvakorvalle jatkossakin. (Isompia tarpeita koira ei ole koskaan tehnyt takkarille.)

Ohessa karkeahko luonnostelma nykyisestä pihastamme ja terassistamme.

yard%201.jpg

Vaikka terassin laajennus poistaa nurmikon, koristekivialue hieman laajenee ja niinpä uusia kasveja on myös hankintalistalla. Me olemme aina suosineet havukasveja niiden helppohoitoisuuden ja ikuisen vihreyden vuoksi ja niitä tullaan varmasti hankkimaan lisää.

Laajempi terassi mahdollistaa haaveeni kesäkeittiöstä, jota alammekin seuraavaksi suunnittelemaan ja pian vilautan teillekin tästä ajatuksiamme tarkemmin! Kesäkeittiö tulee grilliseinustalle. Olemme aina haaveilleet lököttelysohvasta, mutta pienelle terassille ei ole sitä mahtunut, sillä olemme mieluummin pitäneet terdellä ruokailuryhmää. Kesällä me nimittäin syömme vain ja ainoastaan ulkona ja matalalla sohvaryhmällä syöminen ei ole kovin mukavaa pidemmän päälle. Nyt isompi terassialue mahdollistaa myös sohvan hankinnan, eli saamme molemmat toiminnot ensi kesänä pihallemme!

Kalusteasioita on kesäkeittiön lisäksi myös mietitty, joten pian alkaakin niiden pohtiminen ja hankkiminen. Koska rakastan myös kesäisiä kukkia, olenkin terassille suunnitellut ruukkupuutarhaa, tuohon portin (jota ei lähes koskaan käytetä) tuntumaan. Yrtit luonnollisesti kuuluvat tuohon kesäkeittiösuunnitelmaan myös!

Piha on tuntunut olevan rempallaan viime vuodet, en ole ollut oikein tyytyväinen asioihin, mutta tänä kesänä se kaikki korjaantuu! Olenkin ihan innoissani tulevasta muutoksesta, joten terassi- ja pihapostauksia on luvassa roppakaupalla! Sunnuntaina lähden Kevätmessuille inspiroitumaan ja toivonkin sieltä löytyvän paljon kivoja näytteilleasettajia ja piha/terassijuttuja omia ajatuksia tukemaan ja selkiyttämään.

Mahtavaa viikonlopun alkua!