Yrityksistäni huolimatta olkkariin viime kesänä ostettu oliivipuu otti ja kuoli talven aikana. Jäljellä on ranka ja koppuraiset oksat. Niin hienosti, kuin se jo syksyllä haaroittui ja teki uusia oksia ja lehtiä! Mennyttä on etelän vehreys ja pienet oliivit... voi nyyh. 

IMG_9593.jpg

En tosiaan ole mikään hortonomi, mutta runko ja paksuimmat oksat näyttävät vielä siltä, että siellä saattaisi olla elämää. Ne tuntuvat joustavilta, eivätkä kovilta. Se lienee merkki, ettei puu ole täysin kuollut? Ajattelinkin, (koska mitäänhän tässä ei ole enää hävittävää) että leikkaan poikki kaikki nuo varmasti kuolleet pikkuoksat haarakohdista. Jospa puu saisi siitä elinvoimaa uudelleen?

IMG_9587.jpg

Siirsin puun viileimpään kohtaan kotiamme - pihanoven eteen, jossa se saa myös maksimimäärän päivänvaloa, mitä tähän aikaan vuodesta voi saada. En heitä vielä pyyhettä kehään, ehkä ihme vielä tapahtuu...?

IMG_9585.jpg

Jospa kevätaurinko herättäisi puun vielä henkiin? Sitä odotellessa, kaikki vinkki vitoset ovat tervetulleita!

Anyone?