"Punainen puurohetki".

Me syömme riisipuuroa kerran vuodessa. Jouluaattoaamuna.
Tänä vuonna aattoaamun puuro nautitaankin poikkeuksellisesti kotona kolmeen pekkaan - perinteinen puurohetki sukulaisten luona ei tänä vuonna toteudu heidän lomamatkansa vuoksi, joten minä päätin tehdä harvinaisesta kotona vietettävästä puurohetkestä kattauksella vähän spesiaalimman.

IMG_8643_2.jpg

Olin katsellut parisen viikkoa sitten HM Home myymälässä punaraidallisia kulhoja sillä silmällä, mutta jätin ne ostamatta, kun tuo punainen väritys ei normaalisti kuulu meidän astiakaappien sisältöön. Kun aaton puurohetki vietettäisiinkin kotona, päätin hakea mieleeni kummittelemaan jääneet kulhot.
Ihan niin kuin puuron syöntiin ei löytyisi kotoa muita astioita...

IMG_8665_2.jpg

En osaa sanoa miksi nuo suuret punaraidalliset kulhot saavat sydämeni läpättämään, ne ovat vain niin söpöt ja henkii sellaista lämmintä maalaistunnelmaa. Aaton puurohetken punaiset kulhot saivat kaverikseen ripauksen lisää punaista väriä kaitaliinan sekä tuon vanhanaikaisen kynttilänjalan muodossa. Melko symppis, eikö?

IMG_8667_2.jpg

Kyllä ovat muuten harmaa, punainen ja valkoinen kaunis väriyhdistelmä. Perinteisen jouluinen.

IMG_8670_2.jpg

Punainen Kivi-tuikku ja tuolille asetettu punaruudullinen sydän-tyyny on piste I:n päälle.
Punainen puurohetki on valmis alkamaan! Täytyykin muuten muistaa ostaa mantelit...

Pöydässä on rinta rinnan eri vuosikymmenien Iittalaa ja halvempaa ketjumyymälän astiatuotantoa. Sulassa sovussa. Vähän on ajatuksia jo aaton varsinaiselle jouluruokakattaukselle, niistä kuitenkin toisella kertaa lisää!