Jouluiset kattaukset ovat kyllä kattauslistani kärkipäässä! Rakastan erilaisia kattauksia ja teen niitä mielelläni eri teemoilla. Aiemmin postasin jouluaaton aamupuuro-kattauksesta ja nyt siirrytäänkin sitten jouluaaton iltapäivään, jolloin kotimme ja ruokapöytämme täyttyy perheestä ja sukulaisista. Tästä aaton ruokahetkestä olen kaavaillut vähän tyylikkäämpää, kuin aamun puurohetkestä; vähän valkoisempaa pienellä hopeisella vivahteella, pienellä rouheudella ja pienellä ripauksella metsän vihreää.

IMG_8884.jpg

Valkoinen pöytäliina saa ylleen hopeisilla yksityiskohdilla varustetun kaitaliinan. Puurohetken kivituikut vaihtuvat betoniin ja tuikut pitkiin kynttilöihin. Paperiset servietit toimii enää lautasten välissä kolinan estäjinä ja tilalle astuu vähän juhlavammat kangasservietit. Kanelitankoja, havuja, ehkäpä siinä on jouluisia juttuja somisteiksi.

IMG_8894.jpg

IMG_8896.jpg

Kristallilasit on kaivettu esiin ja kiillotettu. Myös erilaisia tarjoiluastioita on tarvis ottaa esille - kalalautasia, pieniä maljoja mädille, smetanalle ja punasipulille, eri kokoisia lautasia erilaisille joulupöydän herkuille.

IMG_8885.jpg

Minulla on usein tapana ripustaa pöydän ylle valaisimen sijaan jotain muuta, aaton ruokahetki kun vietetään kynttilänvalossa, ei kattovalon loisteessa. Olenkin säästänyt yhtä risua tähän tarkoitukseen, mutta katsotaan toimiiko idea kaavailemallani tavalla.

Kaikki valmistelut alkavat aaton suhteen olemaan valmiit; lahjat on paketoitu ja viimeinen kaupassakäynti on tänään. Edessä vielä pikasiivous ja parin ruokajutun valmisteleminen, mutta vielähän tässä on aikaa - en ota stressiä :) 

Onko siellä jo jouluiset kattaukset suunniteltuna?