Kotiblogit-lehteä varten tehdyt kuvaukset suoritettiin syys-lokakuun vaihteessa. Ulkona oli ruska kauneimmillaan värikkäine lehtineen, mutta kotiin piti loihtia jouluinen tunnelma. Hain varastosta koristelaatikot, kaivoin esiin kynttilänjalat ja kävin kukkakaupassa ostamassa rekvisiittaa maljakkoon. Keitin glögit ja leivoin kakun ja valjastin koirankin kuvauksiin mukaan.

Jouluista juttuani ei julkaistu lehdessä kokonaisuudessaan, vaan siitä nostettiin esiin diy-idea höyhenkranssista. Julkaisenkin nyt vähän isomman osan jutustani täällä blogin puolella kuvineen. Tervetuloa "Meidän Jouluun".

IMG_7196_2.jpg

Tunnelmallinen joulu syntyy meidän perheessä runsaasta koristelusta, valkoisista tekstiileistä, kauniista kukka-asetelmista ja ennen kaikkea rauhallisesta tunnelmasta, johon sekoittuu herkulliset tuoksut keittiöstä. Kynttilöitä saa ja pitää olla paljon ja ne sytytetään jo päiväsaikaan. Runsaat ja lämpimät torkkuhuovat, pehmoiset tyynyt ja huurteinen tunnelma on sitä mitä kotiini haen joulun aikaan. Kotona vietetään aikaan tunnelmavalossa, jota tuo kuusenkynttilät, ympäri kotia ripotellut kynttilät ja elävä liekki.

IMG_7218_2.jpg

Joulu syntyy kotiin myös tuoksuista. Kuusi kannetaan olohuoneeseen yleensä viikkoa ennen attoa. Siitä tulee niin ihana havuntuoksu ja tuo muistoja mieleen lapsuudesta saakka. Glögikattila kanelitankoineen kuumenee melkein joka ilta ja kotona tuoksuu neilikka, kardemumma ja inkivääri - mausteisia ja herkullisia joulun tuoksuja.

Keittiössä loihditaan erilaisia jouluherkkuja; torttuja, pipareita ja maustekakkuja. On siellä pullotettu itsetehtyä likööriäkin, keitetty saippuaa tai tehty suklaakonvehteja. Joulunaikaan on ihana olla luova, toimelias ja kokeilla uusia juttuja. Syötäviä lahjoja laitamme usein myös pukinkonttiin läheisille ja ystäville, ne ilahduttavat yleensä jokaista lahjansaajaa.

IMG_7116_2.jpg

Joulua vietetään meillä perinteisellä, jo vuosia vanhalla kaavalla. Pidän ajatuksesta, että jouluna tehdään asiat niin kuin ne on aina tehty.  Jouluna ei unohdeta myöskään perheen karvaista jäsentä ja meillä koira saa herkkuaterian ja omat lahjat avattavaksi, tottakai!

IMG_7246_2.jpg

Karvainen ystävä löytää nopeasti lempipaikkansa; se on lämpöinen lampaantalja takan edessä, jossa on kiva ottaa pienet torkut, kun silmä alkaa luppaa - onhan aatto tapahtumarikasta aikaa...

<3