IMG_5928_2.jpg

Näyttävät, mutta helposti tehtävät pienet, suolaiset piirakat ovat tarjoilupöydän ehdotonta eliittiä! Ne ovat kuin suolaiset muffinit ja sopivat helposti sormilla syötäviksi. Variaatioiden edessä seisoo ainoastaan mielikuvitus ja nämä on helppo valmistaa myös gluteenittomina, kuten minä tein.

IMG_5901_2.jpg

MINI-QUICHE

Piirakkapohja
125 g maitorahkaa
125 g leivontamargariinia
2,5 dl jauhoja (gluteenittomia)
1 tl leivinjauhetta
suolaa

Sekoita maitorahka pehmeään margariiniin.
Sekoita jauhot ja suola keskenään ja lisää ne rahka-margariiniseokseen. Sekoita hyvin.
Kauli / taputtele taikina tasaiseksi levyksi ja painele lasin avulla pieniä pyöreitä taikinalettuja.
Voitele muffinivuokapelti ja aseta taikinalettu pohjalle ja vähän reunoille.


Täytekastike
3 munaa
1 purkki ranskankermaa
2 dl kermaa
150 g juustoraastetta
mustapippuria

Sekoita munat, juustoraaste ja kermat keskenään. Lisää pippuri


Täytteet
kinkkua
tomattia
sipulia
tuoreita yrtteja
mustapippuria
tuoreita yrttejä (basilikaa tms.)

Pilko kinkut, sipulit ja tomaatit.
 Lisää jokaisen taikinapohjan päälle pieni määrä täytettä.

Kaada juusto-kermakastiketta täytteiden päälle niin, että taikinareunat peittyvät.

mini%20quiche.jpg

Paista uunissa 200 asteessa n. 15-20 minuuttia, että täyte on hyytynyt.

IMG_5920_2.jpg

Valmistin näitä valmistujaisjuhliini ja herkut katosivat parempiin suihin hetkessä! Nämä maistuvat sekä lämpiminä että kylminä!

Makoisaa viikonlopun jatkoa!