Vihdoin ja viimein esittelyssä remontin yhteydessä muutoksen kokenut makuuhuoneemme. Homma jäi vähän kesken elokuisen ostolakkoni takia ja hieman jouduin mutustelemaan tekstiilipuoltakin,
että mitä sinne laitetaan.

IMG_6433.jpg

Huonehan on todella kompakti. Siellä on 160cm parivuode, kolme seinähyllyä sekä kolmen kaapin vaatesäilytyskaluste, ei muuta. Ihmeempiä huoneeseen ei kyllä mahtuisikaan. Siksi remontin yhteydessä olikin tärkeää saada huone avaramman näköiseksi, valoisammaksi ja kutsuvammaksi.
Hain tilaan myös rauhallisempaa ilmettä.

IMG_6421.jpg

Ihan ensiksi lähti tapetit. Sen jälkeen seinät maalattiin Tikkurilan Paperi-sävyllä kauniin valkoisiksi. Kokonaan harmaaksi maalattu sängynpäätyseinä tuntui tylsältä vaihtoehdolta, niinpä hetken mielijohteesta maalasin seinän vain osittain.

Sänkyyn tilasin uudet (minulle hyvin harvinaista kuosia edustavat) tähtikuvioiset lakanat ja tyynyliinat Ellokselta alehintaan. Ostin myös toiset tyynyt tuomaan muhkeutta ja valitsin niihin hyvin hentoisen harmaat päälliset. Ikeasta löytyi valkoinen päiväpeite, jonka ostin tarkoituksella sänkyä pienempänä kokona. Sitä on helpompi käsitellä, kun sänky on tarkoitus pedata vain "puoliksi" päiväpeitteen alle. Lisäpehmeyttä Ofelia-huovasta, jonka voi huolettomasti heittää jalkopäätyyn ja vähän lattiallekin valuen. Valkoiset teksti-koristetyynyt HM:ltä.

mh.jpg

Makkariin olin alunperin suunnitellut kuparia ja muutaman pienesineen sen värisenä kerkesin jo hankkiakin. Ne eivät kuitenkaan istuneet makuuhuoneeseen alkuunkaan. Mutta ei hätää, niille olen jo kaavaillut uutta käyttökohdetta. Mustat yksityiskohdat jäivät tuomaan vaaleaan tilaan vähän kontrastia ja toimivat väriparina mustalle pimennysverholle, jota ilman emme voisi nukkua.

Lattiat jäivät yläkeratan uusimatta rempan yhteydessä. Ne on tarkoitus vaihtaa yläkertaan talven kuluessa, viimeistään ensi kesänä. Enää makkarista puuttuu kattovalaisimen uusinta. Tuon nykyisen ajattelin laittaa myyntiin ja ostaa tilalle sen kauan kuolaamani Icaruksen. A must have!

kollaasi.jpg

Pssst... Olettehan muistaneet osallistua ihanaan lyhtyarvontaan?

Blondi