Pientä väsymystä on ilmassa viikonlopun juhlinnan jälkeen. Valmistujaiset on nyt juhlittu ja voi pojat, olipahan bileet! :)

Päivällä kahvittelimme ensin sukulaisten kanssa rauhallisissa merkeissä ja sain pari aivan ihastuttavaa kukkakimppua ja yhden ihanimmista lahjoista ikinä - palaan näihin ihan omalla postauksella! Sukulaisten lähdettyä aloin tekemään viimeisiä valmisteluita iltaa ja ystävien saapumista varten. Kattilat porisi ja uuni kävi täysillä. Lautasia lensi pöytään, kynttilöitä sytyteltiin ja poppikoneet viritettiin valmiiksi.

IMG_6001.jpg

IMG_6003.jpg

Ilta alkoi puoli kuuden aikaan maljan nostolla vieraiden saavuttua. Laseista löytyi aivan ihanaa australialaista rosé kuoharia. Vaaleanpunaista tietty :) Sain ihan mahtavan räp-esityksen, joka sisälsi onnentoivotukset ja vinkin ystävien yhdessa hankkimaan lahjaan! Olin erittäin otettu molemmista - esityksestä sekä lahjasta! :) Tuli hyvin erityinen olo, sellainen, että minua on ajateltu lämmöllä <3

IMG_6170.jpg

Tarjoilimme ensin ruoan sadonkorjuuteemamme mukaisesti; paahdettua kurpitsakeittoa, lempeän mausteista ja samettisen pehmeää. Lisäksi tarjolla oli ranskalaisia mini-quicheja, eli suolaisia pieniä piiraita sekä maalaissalaattia ja patonkia levitteineen. Jälkkäriksi tarjosimme omena-kaurapaistosta vaniljakastikkeen kera sekä päivän kahvikekkereiltä jäänyttä porkkanakakkua. Näistä kaikista muuten tulossa reseptiä vielä myöhemmin jakoon. Porkkanakakun olenkin postannut aiemmin jo täällä.

IMG_5981.jpg

Ilta sai vauhtia baarista. Kärrybaarista :) Heinäkuiselta Tallinnan reissulta haimme juomat tätä tilaisuutta varten ja ne kyllä tekivät kauppansa :) Kottikärryissä tarjolla olleet juomat sopivat hyvin teemamme. Metalliset kärryt ja vakuumipakkauksissa olleet jäät pitivät juomat kylminä loppuun saakka.

IMG_6019.jpg

 Lisäksi juotavana oli super hyvää mojito-boolia.

IMG_6095.jpg

Pihapöydälle katoin valkoisen liinan ja musta-valko-harmaan kaitaliinan. Somisteina valkoiset Venetsian-lyhdyt, viljakimppu ja pihlajanmarjoja. Pehmusteiden lisäksi tuoleilla oli tarjolla läjä lämpimiä vilttejä, johon vieraiden oli mukava kietoutua vilun tullessa. Ne olivatkin ahkerassa käytössä, sillä vaikka sää suosi, auringon laskiessa laski myös lämpötila nopeasti.

6006_2.jpg

Pihavalaistusta olin miettinyt pitkään ja sehän ratkesi sisal-narulla, pilttipurkeilla, mustalla nauhalla ja tuikuilla. Lyhdyt toivat kaivattua juhlafiilistä pihalle valon lisäksi. Olin myös aiemmin viime viikolla hankkinut Annon pallovalosarjan, jonka olin ripustanut markiisin reunaan pyykkipojilla. Pimeän tultua piha loisti kynttilöiden valossa - kaunista!

IMG_5958.jpg

IMG_5960.jpg

Esittelisin mieluusti lisää valokuvia, mutta niissä jokaisessa esiintyy läjä vieraita ja luonnollisesti en sellaisia kuvia voi tänne sen enempää laittaa. Vasemman alareunan "tyhjä kuva" on edelliseltä illalta, jolloin testailimme pikaisesti miltä valot näyttää.

valokollaasi.jpg

Kannatti ehdottomasti nähdä pientä vaivaa lyhtyjen tekoon. Ne tulivat maksamaan n. 4 euroa ja toivat pihajuhliin sen viimeisen silauksen ja fiiliksen.

Ilta oli kaiken kaikkiaan oikein onnistunut! Kaikilla oli hauskaa, ruokaa ja juomaa riitti. Nauru raikasi moneen otteeseen ja juttua riitti, kun muistelimme vuosien varrelta erilaisia sattumuksia, jotka kirvoittivat naurun parhaillaan kyyneliin asti. Ystäväpiirimme on aika tiivis ja tuoreimmat ystävyydet ovat nekin jo 15 vuoden takaa. Suurin osa kuitenkin nuoruusvuosilta, pari jopa vauvaiästä lähtien. Jokunen muisto siis mahtuu noihin vuosiin...! :) Tällaisinä hetkinä taas muistuu mieleen, miksi ihminen tarvitsee toista ihmistä. Olen onnellisessa asemassa, kun elämässäni on niin monta hyvää ystävää.

Kiitollisena ja onnellisena uuteen viikkoon,

Blondi