Ihminen, jolla ei ole koskaan ollut koiraa, tai muuta rakasta eläintä elämässään, ei voi koskaan ymmärtää sitä, kuinka tärkeäksi se nelijalkainen ystävä voi muodostua. Minulla on ollut koiria elämässäni lapsuudestani saakka. En osaa kuvitella elämää ilman koiraa, vaikka viisi vuotta vierähtikin lapsuudenkodista poismuuton ja oman koiran hankkimisen välissä.

IMG_6730.jpg

Koira on aina iloinen sinut nähdessään. Se hyppää iloisesti ovella vastaan, heiluttaa vinhasti karvaista häntäänsä, suikkaa suukon heti kun ylettää, tummat silmät veikeinä tuikkien. Vuosien saatossa et pelkästään opi tuntemaan koiraa, miten se käyttäytyy eri tilanteissa, milloin se pelkää, milloin se on sairas tai milloin se haluaa leikkiä. Koira oppii tuntemaan sinut. Se aistii mielialan, oppii tuntemaan äänesi painon, askeleesi ja tuntee tuoksusi pitkien matkojen päästä. Se lohduttaa, jos olet surullinen, ryhtyy villiin leikkiin pienestä vinkistä. Ennen kaikkea se hukuttaa sinut hellyyteen, jos vain sallit sen.

Minulle koira on perheenjäsen. Siitä pidetään huolta niin kuin muistakin meistä - ihmisistä tai eläimistä. Se saa olla sohvalla niin halutessaan ja se saa ehdottomasti kiivetä sänkyyn kainalooni ja työntää märän kuononsa poskeani vasten ja tuhista onnellisena vieressäni.

IMG_6748.jpg

 Pieni neitihauvamme täyttää tänään 11 vuotta. Hän on tuottanut huolta ja murhetta lähiaikoina, sillä hauvamme on vakavasti sairas. Neidillä on suuri sydän ihan kirjaimellisesti ja sitä lääkitään säännöllisesti. Lääkkeiden avulla koiran elämä on vielä ihan normaalia, mutta joku päivä tulee se hetki, jolloin on tajuttava tehdä ystävälleen se viimeinen palvelus. Sitä ennen hukutan tuon pienen karvapalleron hellyyteen ja haleihin, pidän hänestä hyvää huolta, nostan iltaisin syliini ja paijaan hellästi.

IMG_6720_2.jpg

Koiran elämä muuttuu sen vanhetessa. Siitä tulee rauhallisempi, hieman hitaampi liikkeissään. Se on tarkkaavaisempi ja sen silmistä paistaa viisaus, iän myötä saavutetut opit ja kunnioitus perheenjäseniä kohtaan. Sen ikääntyneet luut saattavat palella lattiaa vasten ja se kaipaa lämpimiä paikkoja, johon käpertyä nukkumaan. Se saattaa olla hieman jäsenistään jäykkä sen noustessa ylös yön jäljiltä ja sen hapset saattavat harmaantua korvista ja kuonosta, mutta rakkaus ihmistä kohtaan ei sammu koskaan. Herra-hauvamme on uskomattoman viisas. Hänellä on uskomaton tilannetaju ja tapa, jolla hän tulkitsee minua, käyttäytymistäni tai tunteitani, on häkellyttävää.

Elämäni on rikkaampaa koirieni vuoksi. Ne ovat teeskentelemättömiä ja rakastavat niin pyyteettömästi. Onnea on ihanat koirat elämässä <3

IMG_6756_2.jpg

Mahtavaa sadepäivää kaikille!