IMG_5592.jpg

Mietimme pitkään kulmasohvaidean kariuduttua mitä hankitaan uuden sohvamme pariksi olohuoneen matalan ikkunan eteen. Siinä on joskus nököttänyt nojatuoli, mutta se tuntui jo silloin raskaalta, enkä halunnut peittää ikkunaa yhtään. Mies halusi kalusteen, jossa voisi löhötä. Minä halusin kalusteen, joka olisi siro, ilmava ja suoralinjainen. No, siinäpä olikin sitten haaste kierrellä huonekalukauppoja sopivaa kalustetta etsien...

IMG_5589.jpg

Kierrettyämme aika monta kauppaa päädyimme viimeiseksi Maskuun. Olin jo heittämässä hanskoja tiskiin, kun katseeni osui sänkyosastolla tuollaiseen penkkiin. Tuollaista on siis perinteisemmin käytetty sängynpäädyissä penkkeinä. Me päätimme ottaa penkin käyttöön olkkarissamme. Myymälässä nähty penkki ei kuitenkaan täysin täyttänyt toiveitani raskaiden mötikkäjalkojensa ja ruudullisen kankaansa takia. Niinpä kalusteeseen vaihdatettiin tuollaiset sirot kromiset jalat ja vaalean harmaa kangas, joka on erittäin lähellä sohvan väriä. Sitten jännättiin neljä viikkoa miltä se näyttää kotiin saapuessa. Inhoan tuollaista sokkona ostelua, jossa pitäisi pystyä pienen kangastilkun avulla kuvittelemaan koko kaluste.

IMG_5562.jpg

Penkki on Bellus-merkkiä ja olen kuullut tästä merkistä paljon hyvää. Penkki tuntuu kyllä oikein laadukkaalta.

IMG_5597.jpg

Miehen toiveesta penkille päätyi pari isoa tyynyä ja torkkupeitto (no okei, sitä mies ei toivonut). Penkissä on erittäin mukava löhöillä, kun jalkoja voi samalla roikottaa kaiteen yli tai vaihtoehtoisesti pitää niitä siinä päällä. Penkki tuo myös toivottua lisä-istumatilaa olkkariimme ja penkissä mahtuu istumaan kaksi oikein mukavasti. Se on myös erittäin pehmeä ja muhkea!

IMG_5593.jpg

Kromiset jalat sopivat hyvin sohvapöytämme jalkoihin ja niissä on kiva muotoilukin. Istuinkorkeus on sama kuin sohvassa, syvyys n. 40 senttiä ja pituutta penkillä on kivat 140 senttiä.

IMG_5599.jpg

Pelkäsin aluksi, että olkkari menisi liian tukkoon ison penkin saavuttua tilaan, mutta ei se pahalta näytäkään! Ikkunan edusta säilyi edelleen avoimena ja tilavana, koska kaluste on tarpeeksi matala. Sohvapöytää taas on varaa siirtää mihin suuntaan tahansa vaikka kuinka ja paljon. Ja kyllä tuota penkkiäkin on vielä varaa siirtää lähemmäs takaovea tarvittaessa. Penkistä on tullut siipan ja tyttären lempipaikka, välillä tulee kisa kumpi kerkeää ensin! :) Minä saan jatkaa sohvalla lahnailua ihan rauhassa! :)

IMG_5602.jpg

Sängynpäätypenkki ei ehkä ole yleisin olohuoneessa käytetty kaluste, mutta minusta se on aika kiva tuossa. Vähän kuin rahi kahdella käsinojalla. Ja vaikka kulmasohvaa ei tullut,  sohvan ja penkin avulla syntyi kuitenkin tuollainen kulmaan sijoittuva istuin/seurustelualue. Nyt onkin kaikki kalusteet saapuneet ja alakerran osalta kaikki vihdoin ja viimein valmista! 

Miltä tuollainen penkki teidän mielestänne vaikuttaa, sopiiko olkkariinkin?

Blondi