Olen aina halunnut takan! Meille ei kuitenkaan ihan ehtaa voi tulla kaiken maailman lattiavahvistusten ja hormivarausten takia ja olin jo melkein luopunut toivosta takan suhteen. Aiemmin keväällä googlailin sisustustakkoja ja törmäsin tähän upeaan sisustustakka-kaunottareen ja tiesin siltä istumalta, että se olisi saatava! Siipan vakuutin luettamalla hänellä sisustustakan ominaisuuksista, sähkönkulutuksesta jne.

 IMG_5425.jpg                 

IMG_5430.jpg

Takka tilattiin Savenmaa -nimisestä verkkokaupasta, jossa kyseisellä takalla oli selvästi edullisin hinta. Samaa takkaa löysin ainakin kahdelta muulta jälleenmyyjältä. Takka tuotiin kolmen päivän päästä tilauksesta kotiovelle ja se oli helppo kasata itse. Tai no, siippa kasasi, minä toimin työnjohtajana. Pelkäsin, että se olisi ollut kermaan taittavan valkoisen värinen, mutta onneksi se on väriltään ihan puhtaan valkoinen. Kooltaan takka on aika iso - metrin korkea ja 1,10m leveä.  Takka sai paikan entiseltä pianoseinältä, jonka olimme remontin yhteydessä rapanneet betonilla rouhean näköiseksi ja maalanneet sitten valkoiseksi. Rouhea betoniseinä ja koristeellinen manttelitakka ovat muuten aika hyvännöinen pari!

Halusin kokonaisuuteen ehdottomasti myös ison valkoisen peilin takan ylle seinään, joka sekin ahkeran googlettelun jälkeen löytyi Jyskistä ja paikan päälle mentyämme vieläpä alesta! Voi mikä tuuri! :)

IMG_5303.jpg

IMG_5306.jpg

Takan päälle halusin rauhallisen ilmeen, sillä seinä, krumeluuri takka ja peili olivat jo tarpeeksi näyttävät yhdessä. Koska seinä kaipasi ehdottomasti kuitenkin valoa, Ikeasta vuosia sitten ostamani ja edelleen kovasti tykkäämäni valaisin sai paikan takan päältä. Kaveriksi hankin ihanan purppuranvärisen orkidean.

                   IMG_5311.jpg

Pidän kovasti ison peilin tuomasta avaruuden tunteesta. Peili tuossa nurkkaseinässä avartaa kotia ja tuo lisää tilan tuntua ihan huimasti, kun peilistä heijastuu vastapäisten seinien tavaroita.  

  IMG_5290.jpg               

Takkaan saa varmaan kuusi eri liekki -tai hiillosefektiä kaukosäätimestä valiten. Hiillos hehkuvine kekäleineen on yllättävän aidon oloinen, joskaan takaseinälle nousevat liekit eivät nekään ole yhtään hullummat! Liekki- ja hiillosefektit syntyvät siis täysin led-valojen avulla, eivätkä ne kuluta sähköä nimeksikään. Takassa on myös portaaton lämmityssäätömahdollisuus. Emme ole näillä kesähelteillä lämmitystoimintoa käyttäneet, mitä nyt testanneet, että se toimii ja sieltä todella tulee lämmintä ilmaa. Takalla saa helposti lämmitettyä talvella olohuoneen, jossa minä usein pakkasilla palelen. Sähkölämmitteinen takka vie varmasti jonkun verran sähköä, mutta se selvinnee myöhemmin, kuinka paljon. Olen kuitenkin valmis maksamaan ekstraa lämpimästä huushollista! :)

IMG_5293.jpg

Takan viereen asetin isoon kangaskoriin mökiltä mukaan ottamiani halkoja. Koristeenahan ne tietysti vain ovat, mutta tuo minusta aika kivan fiiliksen:) Samalla sen taakse sai piilotettua pistorasian ja johdot.

IMG_5436.jpg

IMG_5443.jpg                

Takka kruunasi koko remontoidun ja uudelleen kalustetun ja sisustetun olohuoneen. Jos hankkisin aidon takan, se olisi ehdottomasti tuollainen manttelitakka. Ne ovat minusta romanttisia ja upeannäköisiä.

IMG_5298.jpg

IMG_5300.jpg

Ikkunan edestä puuttuvaa penkkiä lukuun ottamatta koti alkaa nyt olemaan valmis. Se onkin selvästi muotoutunut eri tyylejä ja eri aikakausia yhdistelevistä kalusteista ja somisteista.

              IMG_5433.jpg

Mitäs te tuumaatte sisustustakastamme?