Näin on kuukauden loma saatettu päätökseen ja paluu työelämään tehty. Kyllähän loman jälkeen on aina vähän haikea olo palata töihin, onhan juuri saanut elää kuin pellossa monta viikkoa, mutta pääsääntöisesti minusta on kiva palata töihin. Jos työpaikalla on kaikki hyvin; tykkäät työstäsi, työkavereistasi ja pomostasi, ei töihinpaluu tunnu niin pahalta. Eri asia tietysti, jos jokin noista tökkii, voi loman loppuminen tuntua tosi kurjalta. Minä onneksi olen niin onnellisessa asemassa, että työrintamalla on kaikki hyvin, joten ihan kiva on nähdä pitkästä aikaa työkavereita ja vaihtaa kesälomakuulumisia. Eikä siellä töissä tarvitse olla kuin muutama päivä, niin arki astuu vahvasti takaisin ja kesäloma on enää heikko muisto. Ja hei, onhan aina seuraava loma, jota odottaa! Itselläni se koittaa näillä näkymin joulun tienoilla, että ei siihen niin kovin pitkä aika ole! :) Syksy kuitenkin taas vaan lentää ohitse.

20140726_141750.jpg

Kuulun niihin ihmisiin, joille rutiinit tuntuu mukavilta. Pidän säännöllisestä elämästä ja arjen aikatauluista. Viikonloput on sitten sitä vapaata aikaa elää juuri niin kuin tahtoo. Pidän ajatuksesta, että elämään palaa taas säännöllisyys; ruokailu muuttuu kurinalaisemmaksi aikataulutetumman elämän myötä, aamupala, lounas ja päivällinen tulee syötyä melkeinpä kellontarkkuudella joka päivä samaan aikaan. On kiva tehdä paluu tarkempiin ruokailutottumuksiin. Nukkuminen muuttuu säännöllisemmäksi, eikä tule enää keikuttua kahdelta yöllä pystyssä joka ilta! Salikortti olisi tarkoitus myös käydä taas uusimassa ja näin ollen kesän aikana lomalle jäänyt liikunnan määräkin palaa normaaliin uomiinsa. Kiva päästä arkeen kiinni taas uudelleen! :)

20140723_142749.jpg

Tämä kesäloma oli oikea teholoma! Ensimmäinen viikko hurahti pitkiä työpäiviä tehden remontin parissa. (Remontti -tunnisteen alta löytyykin läjä postauksia!) Toisen viikon vietimme mökillä ja kolmantena viikkona pääsimme kodin kalustus -ja sisustuspuuhiin, kun huonekaluja alkoi tippumaan kotiin; sohva ja se vielä esittelemättä oleva, mutta pian vuoronsa saava takka saapui ja piipahdettiinpa lahden toisella puolella Tallinnassakin. Neljäs ja viimeinen viikko käytettiin rannalla maaten, kaupungilla pyörien, ulkona syöden ja ystäviä tavaten. Vaikka olemme yleensä olleet kesälomalla ulkomailla ja ainahan se veri reissuun vetää, oli kuitenkin kiva viettää loma tällä kertaa myös kotimaassa ihan kokonaan. Ainakin kelit hellivät ja vettä satoi jopa kolmena lomapäivänä :) Ei siis voi ainakaan lomakeleistä valittaa!

Koska kesä ei näytä vielä  säätiedotusten mukaan loppuvan pitkään aikaan (hyvä niin!) ja minä olen töistä kotona jo heti neljän jälkeen, on päivästä vielä mukavasti jäjellä viettää se auringonpaisteessa tehden asioita, joita tehtiin kesälomallakin, mennä vaikka rannalle heti töistä! Ja onhan aina viikonloput, jotka tuntuu kesällä ihan mini-lomalta. Minusta kun elokuu on vielä selkeästi kesää, ainakin näillä säillä! Kun ajattelee positiivisesti, niin kaikki on paljon helpompaa:)

Onko muita paluun tehneitä arjen sankareita, vai vieläkö lomailu jatkuu?

Blondi