...kananmunan kaakkusia.

Muistuuko kenellekään mieleen tuo ainakin minun lapsuudestani tuttu loru? :) Se tuli ihan ensimmäisenä mieleen, kun päätin jakaa teillekin tämän ihanan ja super helpon, koulun köksä-tunneiltakin tutun teeleipä-reseptin. Teeleipiä olen itse viimeksi leiponut vuonna miekka ja kivi, mutta miksi ihmeessä, nämähän olivat todella hyviä ja pehmoisia ja tällaiselle viljavammaisellekin helposti gluteenittomaksi muutettavat. Näitä onkin tullut leivottua ekan satsin jälkeen jo monta monituista kertaa.

IMG_5548.jpg

PEHMOISET TEELEIVÄT

3 dl jauhoja

1 dl kaurahiutaleita

3 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

1 dl juustoraastetta

50 g sulatettua voita

2,5 dl maitoa

IMG_5555.jpg

Taikinaa ei vaivata lainkaan, joka tekee reseptistä entistä helpomman. Vaivaamaton taikina sopii myös gluteenittomaan leivontaan kuin nenä päähän! Alunperin löysin reseptin ihanan Emilian blogista, joten iso kiitos sinne pehmoisten leivonnaisten ohjeesta. Ja jos teeleivät eivät iske, niin kokeilkaapa jakamaani yhtä helpon pataleivän leipomista. Siinäkään ei paljon ohje vaikeudellaan pääse pröystäilemään :)

IMG_5560.jpg

Sipaisu ehtaa voita päälle ja eihän se muuta tarvitse... nam!

Blondi