Jostain syystä minua viehättää kovasti keittiön ruokapöytä, jonka ympärillä on eripari tuoleja. Vanhoja, moderneja, yksinkertaisia ja koristeellisempia yhdessä, sulassa sovussa. Niistä syntyy mielestäni kotiin rento ja vähän sellainen boheemi fiilis. Kaiken ei tarvitse olla niin vimpan päälle mietittyä, symmetristä ja samaa settiä. Vai onko tänä päivänä juuri niin, että tuollainen eriparius on nimenomaan mietittyä?

tuolit%201.jpg

Niin tai näin, sattui käymään niin, että nyt käsilläni olisi kaksi vanhaa antiikkituolia, jotka saisin täysin ilmaiseksi. Tuolit ovat ehjiä ja tukevia, mutta ei niin hyvässä pintakuosissa. Hilseilevä lakkaus ja läiskikäs ruskea pinta voisi helposti saada hionnan jälkeen uuden valkoisen maalikerroksen päälleen ja vihreät samettiset istuimet harmaan tai mustavalkoisen kankaan ylleen. Ne näyttäisivät pienen tuunauksen jälkeen varmaan upeilta!

antiikit.jpg

Siippa ei ollut luonnollisesti yhtä innoissaan ajatuksesta. Mitä järkeä on poistaa täysin ehjät, modernit, pari vuotta vanhat pöytään kuuluvat tuolit ja vaihtaa ne vanhoihin ja nariseviin eripari jakkaroihin...? Äh, miehet. Ne ei vaan joskus tajua. :) Ruokapöytään kuuluvat tuolit kiikuttaisin varastoon ainakin hetkeksi odottamaan, että toimiiko eripari tuoli -ajatus pidemmän käytön jälkeen. Jos ei, vanhat tuolit ovat hyvässä kysynnässä, ne saisi myytyä eteenpäin ja jos toimisi, ruokapöytään kuuluvat tuolit nekin varmasti menisi kaupaksi ja minä pääsisin eroon tuoleista, joista en kovin paljon pidä :)

Kaksi tuolia siis löytyisi omasta takaa, neljä vielä puuttuisi. Niitä voisi alkaa katselemaan. Alunperin ajattelin, että tuoleja voisi olla kolmea erilaista, eli kutakin aina kaksi kappaletta. Säilyisi jokin selkeys, ettei sentään kaikki ole täysin erilaisia keskenään. Pinnatuolit tuntuu kivoilta, olisi myös kiva kokeilla laittaa irrallisia istuintyynyjä tai talvella taljoja tuoleille.

tuolit%202.jpg

Olen melko varma, että modernin korkeakiiltovalkoisen pöytämme rinnalla vanhat tuolit näyttäisi oikein hyviltä! Suoralinjainen pöytä antaisi tilaa vähän koristeellisemmallekin tuolirykelmälle.

keitti%C3%B6kollaasi.jpg

Ja voisihan toki kokeilla miltä näyttäisi jättää kaksi olemassa olevaa keittiön tuolia pöydän ääreen...?

Miltä ajatus eripari tuoleista ruokapöydän ympärillä teistä tuntuu?


Aurinkoista perjantaita kaikille!

Blondi


kuvat lainattu täältä ja täältä