Saha on laulanut tänään naapureiden iloksi takapihalla aika lailla, mutta sen tuloksena meillä on uusi, ihana, upea ja VALKOINEN lattia!! :)

IMG_4759.jpg

Sivutuotteena on ollut aikamoinen puupöly, kun laminaattileikkuri on pilkkonut laminaatteja, pistosaha muokannut tarvittavia erikoisia paloja ja sirkkeli leikannut jalkalistoja. Ruskea terassi muuttui vaaleaksi ja joka ikinen paikka oli täynnä pölyä. En silti valita, tuloksena on nyt koko pinta-alan täyttävä valkoinen lattia jalkalistoineen. :)

Pojat tekivät lattian kanssa melkoisen työn, eikä listojen laittokaan mitään super nopeaa puuhaa ole sopivien pätkien mittaamisen ja leikkaamisen takia. Vielä iltamyöhällä veivasimme kämpän kuntoon niin, että nyt keittiö on normaalissa kunnossa. Siitä ainakin saan huomenna otettua kuvia. Olohuone sen sijaan on vielä ihan kesken. Huonekalut eivät nimittäin ole kaappia (joka tänään tuotiin kotiin) lukuunottamatta lisääntyneet, sillä odotamme edelleen mm. sohvan saapumista. Toivon kovasti, että se kerkeisi perjantaihin mennessä tulla. Lisäksi tv-taso puuttuu, mutta siitä onkin tulossa ihan oma projekti! :)

Olohuoneeseen maalattiin toinen sivuseinä maalilla, joka oli aavistuksen harmaa. Purkissa se näytti ihan valkoiselta ja luulin jo, että valitsin liian vaalean. Kun se saatiin telattua seinään, väri syveni ja siitä tuli juuri se henkäys harmaata, jota hainkin. Pidän tuosta sävystä tosi paljon!

IMG_4754.jpg

Valkoiset seinät on sävytetty Tikkurilan Paperi -sävyllä. Se on mielestäni kaunis, puhtaanvalkea maali. Tuo harmaa löytyi myöskin Tikkurilalta, Pro Grey -värisarjasta. Sillä ei ole nimeä, mutta numerosarja löytyy, jos joku kiinnostuu tuosta sävystä. Jalkalistatt näyttävät kuvissa todella kermaisen valkoiselta, mutta ihan noin suuri väriero ei ole silmällä katsoen. Ne sulautuu ihan kivasti seinän sävyyn, joskin ihan samanvärisiä ne eivät luonnollisesti ole. Voisihan nuokin maalata vaikka paikallaan tuolla Paperilla, jos joskus tulee inspis. Luulen kuitenkin, että tässä huushollissa on maalaustyöt hetken aikaa pannassa...! :)

Tuo valkoinen seinä on muuten rapattu. Teimme sen samalla menetelmällä, kuin mitä keittiön uudistuksessa teimme. Pidemmältä otetuista kuvista se ei kylläkään erotu kovin hyvin.

 IMG_4761.jpg

Mutta lähikuvissa se näyttää tältä:

IMG_4757.jpg

Eli ihan samanlaista kuviota teimme tähän olkkarinkin seinään, kuin mitä keittiöönkin. Se onnistui jälleen tosi hyvin, olihan meillä jo yksi harjoitus alla :)

 IMG_4760.jpg

Pidän kodissamme erityisesti noista rapatuista kierreportaista, joiden "selkämys" tulee olohuoneeseen tuoden siihen tuon kivan mutkan. Mutka on kuitenkin osittain aika haasteellinen sisustaa...

Huomenna mies viimeistelee silikonilla jotain rakoja, joita ei yksinkertaisesti saanut laminaateilla tai listoilla kunnolla peitettyä jostain ahtaista nurkista ja koloista. Sillä välin meikäläinen laittaa mopin heilumaan ja pesen sekä lattian että terassin viimeisistäkin rakennuspölyistä, jotta kotiin sisälle niitä ei enää kulkeudu. Sitten me aloitammekin jo wc:n laatoitustyöt. Sitä olen odottanut valkoisen lattian lisäksi ihan erityisesti, sillä tuo wc kamaline muovimattoineen on ollut varsinainen kauhistus kodissamme aina. Vihdoin siihenkin tulee muutos.

Nyt on pakko painua pehkuihin, että jaksaa taas huomenna painaa hommia!

Blondi