Koti alkaa hiljalleen muokkautua remontin jälkeen oman näköiseksi, joskin uudella twistillä, kuten oli tarkoituskin. Se tapahtuu omilla tavaroillamme uudelleen sijoiteltuina tai uusilla, juuri hankituilla tavaroilla, jotka ovat olleet "wish listillä" pitkään. Oliivipuu on yksi niistä, jota olen haikaillut, mutta en halunnut enää "vanhaan" kotiin hankkia.IMG_4985.jpg

Jotain ihanaa, romanttista ja hyvin kaunista on tuossa yhdistelmässä; oliivipuu ja vanha rapistunut ikkunanpoka. Tuosta ihanasta vehreästä oliivipuusta tulee niin eteläfiilis kotiin. Pidän tosi paljon tuon ohuen varren ja pallomaisen tuuhean lehvästön yhdistelmästä. Jotenkin niin välimerellistä, että! :)

IMG_4990.jpg

Olenkin usein maininnut, että lempikohtani kotonamme on tuo kierreportaiden rapattu "mutka", joka tulee olohuoneen puolelle. Harmaalla kankaalla päällystetyt betoniportaat ovat myös mieleeni tosi paljon. Nyt valkoisen lattian parina ne ovat jotenkin heränneet vielä enemmän eloon! En tiedä voinko vielä enemmän korostaa sitä faktaa, kuinka paljon harmonisemmaksi ja rauhallisemmaksi kotimme on tullut tuon valkoisen lattian myötä.

olive.jpg

Tahtoisin jo kovasti esitellä lisää uutta ilmettä kodissamme, mutta tässä oli vain taas yksi nurkka, jonka sain siivottua ja sisustettua. Tällä hetkellä työt kotona seisoo, sillä olemme mökillä nyt jokusen päivän. Tulimme hakemaan koiria kotiin, niillä taitaakin olla polla vähän sekaisin kotiin tullessaan - kotona ei tuoksu enää tutut hajut, lattia tuntuu tassuissa erilaiselta ja kotona haisee varmaan vieläkin remontilta; maalilta ja silikonilta. Mies vei koirien lelukorin portaiden alle, jotta niillä olisi jotain tuttua kotiin tullessaan:) Outoa voi koirille olla myös se, että kotona kaikuu, sillä seinillä ei ole mitään tauluja tai muita esineitä, lattioilla ei ole mattoja ja koti tuntuu vielä hyvin keskeneräiseltä ja tyhjältä.

Pidän kuitenkin itse tästä tunteesta. Olen pitkään haaveillut sijoittavani joitain tavaroita toisella tavalla, uusivani kalusteita ja päivittäväni kodin ilmettä ihan eri tyyliseksi. Nyt on kiva, kun tuntuu, että edessä on tyhjä kangas, jota voin alkaa värittämään haluamallani tavalla. Toisaalta se myös vähän oudoksuttaa ja saa olon epävarmaksi - haluan tehdä pitkäaikaisia ratkaisuja ja oikeita päätöksiä.

Kaikkia kalusteita meillä ei vielä ole. Yhtä ei ole vielä tilattu, sillä se saapuisi niin nopeasti, ettemme olisi kerenneet vielä täältä mökiltä edes kotiin. Se on parempi tilata vasta, kun olemme taas maisemissa. Yhtä kalusteasiaa emme ole vielä ratkaisseet... sanotaanko vaikka niin, että emme näe asiaa siipan kanssa ihan eye to eye...! ;)

IMG_4992.jpg

Että tuo puu voikin olla ihana! :) Ruukkuun on yksi viritelmä kehitteillä... kunhan vaan pääsisi kotiin laittamaan paikkoja kuntoon! Sormet niin syyhyää päästä kotiin sisustamaan täysin keskeneräistä kotia ja raivaamaan niitä tuhansia työkaluja pois, jotka nyt on kasattuna keittiön nurkassa. Vessa on vielä vähän kesken, mutta sentään ylimääräiset huonekalut on jotakuinkin saatu jo uusiin koteihin, viimeinen lähtenee mökkeilymme aikana veljelleni. Vähän ärsytti jättää koti kesken ja lähteä mökille, mutta haluan toki jo karvaiset ystävämme kotiin, kyllähän niitä jo kova ikäväkin kerkesi tulla!  

Ehkä parin päivän breikki ja etäisyys kotoa on hyvä asia. Kerkeää ajatukset ja ideat rauhassa muhimaan ja kenties järjestymään päässä paremmin?

 

Mukavaa viikonjatkoa kaikille!

B