Eilen tuli luvattua kuvia valmistuneesta keittiöstä. Se huone on nyt tosiaan valmis, joten tässäpä sitä kuvasaldoa sitten on!

       IMG_4793.jpg

       IMG_4794.jpg

       IMG_4795.jpg

Lattia on tehnyt niin suuren muutoksen kotiin, etten voi uskoa sitä! Poissa on se kamala, punertava kirsikka-laminaatti, joka oli tunkkainen ja liian tumma! Tilalla on valkoista ja raikasta pintaa!

IMG_4804.jpg

Koti avartui, tuli valoisammaksi ja yksinkertaisesti kauniimmaksi! Taitoin takapihalta vuorenkilven suuria lehtiä maitokannuun, vihreä ja kirkas valkoinen on kyllä lyömätön yhdistelmä! 

       IMG_4802.jpg

       IMG_4799.jpg

Tykkään erityisesti isoista vihreistä lehdistä! Mies kutsuu vuorenkilpeä kaaliksi. Kyllähän se kieltämättä siltä näyttää! :)

IMG_4801.jpg

Keittiön valkoinen rapattu välitila raikasti keittiötä kovasti, mutta nyt yhdistettynä tähän valkoiseen unelmaan, eli lattiaan, keittiö on entistä raikkaamman näköinen. Tulin juuri päättäneeksi, etten laita (ainakaan heti) verhoja lainkaan. Näinpä verhotankokin jäi laittamatta takaisin.

       IMG_4808.jpg

       IMG_4807.jpg

       IMG_4812.jpg

Työt tänään ovat edenneet vähän totuttua hitaammin. Urakaksi otimme tälle päivälle wc:n laatoituksen, mutta ihan niin yksinkertaistahan se ei sitten ollut. Emme osanneet etukäteen hahmottaa, että leikattavia ja muokattavia laattoja tulisi tuollainen määrä, joten koko päivä kului siihen, että askartelimme niiden parissa. Lähdimme myöskin kesken päivää ostamaan laattaleikkuria, sillä laattaveitsi ei ihan palvellut halutulla tavalla. Kävipä muuten tuuri kyseisen laattaleikkurin kanssa. Prismasta löytyi tuo vekotin 27 euron hintaan, kunnes kyljestä paljastui punainen aletarra ja hinnasta lähti pois vielä -70% ! Eipä jäänyt enää leikkurille paljoa hintaa.

Siipan tehdessä laattojen kanssa hommia, minä sutaisin äkkiä wc-kalusteen kaappien oviin uuden raikkaan maalipinnan. Ovet ovat olleet liian kermaisen väriset makuuni, joten päätin säästää rahaa ja olla hankkimatta uusia ovia. Sen sijaan heitin pintaan samaa Tikkurilan Paperi-sävytettyä maalia, jota on koko kodin seinät nyt täynnä, myöskin siis nuo wc:n seinät. Vartin homma ja nyt on nekin kuin uudet!

IMG_4780.jpg

Laatoitus kannattaa aloittaa hyvällä suunnittelulla. Me tehtiin se latomalla laattoja vessan lattialle ja katsomalla miten ne asettuvat parhaiten. Sen jälkeen ne purettiin samassa järjestyksen olkkarin lattialle lakanan päälle, josta ne on helppo oikeassa järjestyksessä latoa wc:n lattialle.

IMG_4782.jpg


IMG_4819.jpg

Emme yksinkertaisesti enää tänään jaksaneet seitsemän jälkeen illalla alkaa sekoittelemaan laasteja ja ponnistelemaan laattojen kanssa, joten päätimme lykätä sen huomiseen. Olemme kuitenkin edelleen aikataulussa, joten parempi tehdä asiat kiireettä ja kunnolla pirteinä, eikä vasurilla väsyneenä. Käytin sitten hyväkseni illan "vapaatunnit" ja lähdin aleostoksille. Mukaan tarttui tarpeellisia kesäisiä vaatteita, ehkäpä niistä lisää myöhemmin! :)

Pikkasen alkaa kroppa olemaan väsynyt ja ihan ihmeellisiä paikkoja kolottaa. Olemme tehneet niin paljon erilaisia töitä eri asennoissa kuin yleensä, joten onhan se selvä, että lihasjumeja alkaa tulemaan. Saunaan ei pääse jumeja availemaan, lauteet on täynnä romua alakerrasta...:)

Laitan taas huomenna illalla reportaasia edistymisen tasosta!

Blondi