Keittiö koki suuremman muutoksen, mitä alunperin oltiin suunniteltu. Tässä postauksessa kerroinkin jo syyn tähän laajentumiseen ja miten välitilan keittiössä käsittelimme. Nyt sitten on pitkän postauksen ja kuvasaldon aika, sillä kaikki haluamani muutokset on nyt keittiöön tehty.

IMG_4526.jpg

Suurimman ilmeenmuutoksen keittiöön teki välitila. Raceflag -henkiset DIY-kaakelit poistuivat ja tilalle tuli valkoinen rouhea pinta rappaamalla.

IMG_4473.jpg

Myös tasot vaihtui ja valkoisen tason tilalle tuli lämmintä puuta. Tason valinta oli tarkkaa puuhaa, sillä puunsävy piti ollaa juuri oikea - ei kellertävä, eikä punertava. Tämä pinta on täydellinen, eikä tee kumpaakaan edellämainituista. Tasot toivat keittiöön heti lisää kaipaamaani lämpöä ja rustiikkista fiilistä.

IMG_4509.jpg

Välitilaan kiinnitettiin takorautainen (oikeasti se ei ole takorautaa, mutta näyttää aidolta) Ikean tanko koukkuineen, johon saa kaikkea tarpeellista ja vähemmän tarpeellista sälää roikkumaan. Samaa mustaa linjaa jatkaa häälahjaksi saatu mortteli, uusi musta, kivimateriaalia oleva saippupumppupullo sekä mustavalkoinen taulu.

uusi%204.jpg

Kodinkoneet ovat väriltään rosteria ja mustaa ja ne sopivat hyvin rosterisen tiskipöydän -ja altaan kanssa pariksi. Tähän kohtaan emme lähteneet investoimaan tiskialtaaseen, vaan siirsimme sen tulevaisuuteen.

Avohyllyyn valikoitui esille mummini vanhat teeastiat ja tuo ihana, ihana vanha teekannu! <3 Ylähyllylle on tarkoitus kartuttaa keittokirjoja, pari suosikkiani, Sara La Fountainin kirjat sieltä jo löytyvät. Seuraavaksi ostolistalla on Kinuskikissan kirjat!

                              IMG_4505.jpg

Mikro on piakkoin vaihtumassa uudempaan ja nykyaikaisempaan niin kooltaan kuin ulkonäöltäänkin. Mikro ei tahdo enää lämmittää/sulattaa kunnolla, joten hakusessa onkin rosterinen pienempi mikro.

Kivan muutoksen keittiöön tuo myös Ikean Hektar-valaisin. Meille valikoitui se pienempi kahdesta koosta ja tuo onkin oikein passelin kokoinen! Pöydän päällä jatkuu tasojen lämmin sävy vesikrassi-tablettien muodossa. Musta valaisin, valkoinen pöytä puunvärisine tabletteineen ja harmaa seinä taustalla tekevät yhdessä väriyhdistelmän, joka on erittäin paljon mieleeni! Pensaista taitoin pari oksaa tuomaan ihanaa tuoksua ja fiilistä kotiin.

                                    IMG_4498.jpg

Mustaa liitutaulukalvoa kiinnitimme jääkaapin oveen tuomaan vähän lisää särmää. Siihen on hyvä kirjoitella jotain viestejä tai muistettavia asioita ylös. 

                                   IMG_4535.jpg

Pienet avohyllyt taas saivat täydellisen kokoiset ja väriset korit, jotka löytyivät Tigeristä vain neljän euron kappalehinnalla - kutsuisin noita nimenomaan löydöksi! :)

      uusi%203.jpg

                                   IMG_4512.jpg

Hailakan harmaat kaapinovet miellyttävät edelleen omaa silmää, mutta vaihdoimme kokeesi oviin mustat vetimet. Ei hyvä. Ne hyppäsivät niin isosti silmään, että ne lähti palautukseen. Rosteriset, sirot vetimet käyvät oviin paljon paremmin ja sopivat nykyiseen lookkiin edelleen.

IMG_4467.jpg

uusi%201.jpg

IMG_4532.jpg

Ja pakkohan se on tähän vielä laittaa ENNEN ja....

IMG_3841.jpg

ja JÄLKEEN -kuvat...

IMG_4467.jpg

uusi%202.jpg

Meille keittiön muutos oli iso juttu. Tila ei ollut ollut mieleeni pitkään aikaan, mutta jotenkin olin jäänyt sitä lähinnä ihmettelemään ja miettimään mitä siitä tehtäisiin. Haaveilin ennen korkeakiiltovalkoisesta vetimettömästä ja suoralinjaisesta keittiöstä. Tiedän nyt, ettei se olisi ollut sitä ominta tyyliä sittenkään, eikä kyllä miehenkään tyyliä. Pakko kai se on hänenkin mielipidettään joskus kuunnella...? :)

Nyt keittiö henkii lämmintä fiilistä ja siinä on ripaus jotain ranskalaisen maalaistalon tunnelmaa mukana, ehkäpä juuri tuon työtason ja välitilan ilmeestä johtuen. Tyylillisesti tämä edustaa meitä kumpaakin enemmän kuin edellinen musta-valkoinen maailma. Uskon, että tila paranee entisestään, kunhan tuo punertava lattia vaihtuu valkoiseen. Ah, sitä odotellessa!


Mitäs te tuumaatte keittiömme uudesta ilmeestä? :)