Täällä ollaan toivuttu jo juhannuksesta ja palattu takaisin kotiin ja sisustussuunnitelmien pariin.

Ihan aina ei hyvinkään suunnitellut jutut mene niin kuin Strömsössä, sen saimme huomata. Ennen kuin vanha sohvamme lähti elämään uutta elämää uuteen kotiinsa, me pyöritimme sitä puolityhjässä olkkarissa saadaksemme vähän konkreettisempaa käsitystä, miten kaavailemamme kulmasohva asettuisi olkkariin. No eihän se asettuisi.

Olkkarin ikkunat alkavat melko matalalta ja sohva ikkunan edessä näytti kamalalta! Ikkuna peittyi osittain ja tuntui, kuin se olisi blokannut valoakin. Sen lisäksi olohuone pienentyi radikaalisti ja tuntui, että sohva käveli vastaan jo wc:n ovella, joka on siis puolessa välissä alakertaa. Ajatukset teki kertaheitolla u-käännöksen kulmasohvan suhteen.

PicMonkey%20Collage.jpg

Raskaat kalusteet tuntuvat minusta muutenkin suorastaan ahdistavilta ja vaikka olohuoneemme on ihan kivan kokoinen, ei sinne tee mieli ängetä silti turhan massiivisia kalusteita, jotka pienentävät tilaa. Niinpä jouduin laittamaan puntariin uudelleen myös haaveilemani Narnia-henkisen vanhan kaapin. Sohvan pyörittely konkretisoi hyvin myös miltä iso kaappi näyttäisi puolen metrin päässä sohvasta. Olemmekin joutuneet miettimään olkkarin mittasuhteita, kalusteita ja tarpeitamme uudelleen. Kaavailemamme yleisilme tai värimaailma ei tule muuttumaan ja etsimme edelleen aikaa kestäviä ratkaisuja ja kevyitä kalusteita. Haluamme jotain omaleimaista, harmoniaa sekä eroon turhasta tavarasta. Nämä eivät ole muuttuneet, vaikka sohva ja säilytyskaluste joutuivatkin nyt uuden mietinnän kohteeksi.

Pienen hetkellisen lamaantumisen ja raivokkaan netissä pyörimisen jälkeen uskon, että löysin korvaavia tuotteita kaavailtujen tilalle, jotka kelpasi miehellekin. Pienen pientä kompromissia joutunen tekemään erään miehen vuosia hinkuman kalusteen suhteen, nyt kun sohva-idea muuttui, mutta kai se on annettava tilaa siipankin mietteille. Onhan se hänenkin kotinsa...: )

Mukavaa päivää kaikille!

B