Keittiöprojekti seisoo hetken, kunnes löydämme uudet työtasot, mutta sen sijaan päätös lattian suhteen on tehty! Meidän koirilla varustettuun kotiin tulee valkoinen, aavistuksen harmahtava laminaatti.

IMG_4124.jpg

Ostin mallipalan laminaatista, jotta voin kotona verrata sitä muihin valkoisiin pintoihin nähdäkseni sävyn paremmin. Tässä kuvassa vertaan laminaattipalaa maalarinvalkoiseen seinään. Myös luonnonvalon määrä tottakai vaikuttaa miltä lattia näyttää. Meillä on onneksi tosi valoisa koti, joten valkoisuus tuossa laminaatissa onneksi vain korostuu!

Vanha punertava ja kuvioltaan aika levoton lattia on kohta historiaa! Tulevan lattian ja vanhan lattian ero on kuin yö ja päivä. Kuvassa laminaatinpala verrattuna entiseen lattiaan ja puhtaan valkoiseen mattoon. (Okei, puhtaanvalkoinen, koirat ja matto - ei taida mahtua samaan lauseeseen nämä kaksi sanaa, joten kuvaus hieman liioiteltua...:)

IMG_4123.jpg

IMG_4115.jpg

Näissä kuvissa näkee hyvin, miten valolla on merkitystä. Tässä kuvassa matto näyttää harmaalta ja lattia ruskeammalta kuin onkaan, mutta uusi laminaatti on edelleen valkoinen! :)

Kuvio on tulevassa laminaatissa melko hillitty, sillä en pidä oksakuvioista lainkaan. Nykyinen laminaatti on kolmisauvaista ja siinä näkyy kaikki syyt ja oksakuviot tosi selvästi. Uudessa näkyy myös vähän nuo puun syyt, muttei hallitsevasti, kuten nykyisessä. Olen oikein tyytyväinen tähän Logoclickin laminaattiin, johon olemme päätyneet!

lattia%201.jpg

Innostuin vertailemaan laminaatin palaa eri valkoisiin sävyihin, mitä kotoa löytyy. Lattia on kotona tärkeässä roolissa, valinnasta pitää olla varma.

Isoimmassa kuvassa pala seikkailee valkoisen huovan,  seinän ja  ikkunanpokan kanssa yhdessä. Oikean puoleisessa yläkuvassa pala on korkeakiiltovalkoisen pöydän päällä ja sen yläpuolella näkyy mattavalkoista tarjottimen reunaa.  Tuossa kuvassa tulee harmahtava sävy hyvin esiin. Alimmassa kuvassa on maalarinvalkoinen seinä (joskin varjoinen) taustalla ja alla mattainen, vähän luonnonvalkoinen tv-taso.

Näin paljon on vieruskaverilla ja valolla väliä, että miten ilme muuttuu. Lattia kylpee meidän kotona kuitenkin aika lailla valossa, joten olen hyvin tyytyväinen tuohon harmahtavaan valkoiseen valintaamme! Ihan puhdas valkoinen olisi saattanut suorastaan loistaa! :)

Valkoisella lattialla tulee olemaan hurja vaikutus kodin yleiseen ilmeeseen, sillä nyt punertavan puun takia ilme on mielestäni aavistuksen tunkkainen, raskas ja vähän vanhahtava... Valkoiseen lattiaan on helppo alkaa yhdistelemään kalusteita, sillä toisin kuin nyt, lattia ei vaihdon jälkeen enää hallitse tilaa.

Olen myös erittäin valmis luopumaan valkoisista matoista. Eihän ne kauaa valkoisina pysy ja kahden maton vuorottainen peseminen on melko työlästä. Nyt kun tilalle tulee valkoinen lattia, voisin kuvitella vaikka jotain vaalean harmaata mattoa olkkariin.

Miltäs näyttää meidän tuleva lattia?

B