Aamuinen rautakauppakäynti toi helpotusta myös sisätilojen lämpöahdinkoon, kun tuuletinosasto tuli Bauhausissa vastaan. Aamuaurinko porottaa mukavasti suoraan yläkerrassa sijaitsevaan makuuhuoneesemme ja se tekee ylhäällä nukkumisesta melko tukalaa aina välillä. Ilmalämpöpumppu olisi unelma, mutta vaatisi pientä taloudellista investointia, joskin sekin on käynyt mielessä...

Quick fix tähän lämpöiseen sisäilman ongelmaan tuli tornimaisesta tuulettimesta!

tuuletin.jpg

Eihän tuo nyt mikään kaunotar ole, mutta jos se takaa mukavammat yöunet, I can live with it! :) Ihan ilmalämpöpumppuun sitä ei myöskään voi verrata, sillä laite ei mitään kylmää ilmaa puhalla, sen kun kierrättää sisäilmaa, mutta kyllä se tuulenvirekin vaan helpottaa olotilaa! Tuulettimen saa pyörimään tai pysymään paikallaan, jolloin laite puhaltaa tietty vain yhteen suuntaan, itse ainakin pidän tuosta pyörivästä ominaisuudesta. Plussaa myös tuosta tornimaisesta ulkonäöstä, sillä ne perinteisemmät retro-puhaltimet eivät ainakaan ole mieleeni ja vie tosi paljon myös tilaa.

Laite on nyt puhissut alakerrassa pianon nurkassa iltapäivän ajan ja kyllä ainakin mies sohvalla lätkää katsellessaan totesi sen jeesaavan. Illan tullessa siirretään laite yläkerran tasanteelle puhaltelemaan  makkarin ovensuulle ikkunoiden ollessa auki. Katsotaan onko ensi yönä mukavampi nukkua. Humiseva ääni (joka tehoa lisätessä tietysti myös nousee) ei häiritse untani, päinvastoin, huminaan on mukava nukahtaa.

Pakko mainita vielä loppuun, että se tärkein löytyi myös - no, ne keittiön tasot! :) Siinä ne nyt nojailee mittojen mukaan sahattuina eteisen seinää vasten odotellen lätkämatsin loppumista, että mies ryhtyisi hommiin :) Pian siis saatte ainakin esimaku-kuvia keittiön uudesta lookista!!  Vielä on ratkaistavana pari muuta asiaa tasojen lisäksi, joten valmista tämän viikonlopun aikana ei tule, mutta ainakin homma on nyt etenemään päin!

Blondi